Skip to main content

Sparkas från Hells Angels


Hells Angels har sparkat ut den fullvärdige medlemmen Tobias Grönberg, 32.
Enlig källor är anledningen att han anses ha pratat för mycket med polisen.
På kort tid har fem medlemmar i undergruppen Red and white crew lämnat Hells Angels organisation av olika anledningar. En turbulens i motorcykelgänget som Kuriren berättat om i ett par publiceringar de senaste veckorna.

 Nu skakas avdelningen av ännu en intern händelse. Den här gången är det den fullvärdige medlemmen Tobias Grönberg som sparkas från klubbtillhörigheten.

Enligt flera källor stämplas 32-åringen nu som "golbög" i dessa kretsar, för att han pratat med polisen i ett pågående rättsfall. Grönberg ska ha fått gå i "bad standing" vilket i så fall innebär att han under förnedrande former tvingas göra rätt för sig.

– Han ligger pyrt till och lever inget lyxliv i HA-kretsar just nu, säger en källa med god insyn i turbulensen.

 En polis med expertkunskaper i ämnet berättar att medlemmar som lämnar organisationen alltid måste lämna tillbaka guld som kan kopplas till Hells Angels. Kastas de ut som Grönberg, tar organisationen också hand om motorcykeln och ett bötesbelopp delas ut. Det finns också exempel på hur tatueringar som kan kopplas till Hells Angels med våld har avlägsnats från kroppen.

Den här verkligheten finns bland annat beskriven i boken Helvetet inifrån, skriven av författaren och journalisten Lasse Wierup och Daniel Olsson, journalist på Göteborgsposten. En bok där den förre medlemmen i Hells Angels Göteborgsavdelning, Michael "Mega" Johannessen, berättar sin historia från hemlig ort där han lever med skyddad identitet.

Kurirens källor uppger att Tobias Grönberg redan har trakasserats av personer inom den kriminella sfären.
På torsdagen sökte Kuriren honom för en kommentar men utan att lyckas.

Advokat Jens Arnhof, som den senaste tiden har företrätt Grönberg, var förtegen:
– Jag har inga kommentarer till det påståendet.

Comments