BANDIDOS

Nära 40 Bandidos-medlemmar stormade in på flera krogar i Trollhättan.
När vakterna försökte förklara att "ingen i mc-väst kommer in" kastade gängmedlemmarna dem åt sidan.

Senare under kvällen misstänks gängmedlemmarna ha visat upp en kniv, hotat kroggäster och stökat ordentligt.

Tumultet utspelade sig natten mot den 18 maj på två krogar i centrala Trollhättan. På det första stället ska krogvakterna enligt polisen i Trollhättan ha försökt att stoppa gruppen från att komma in, då krogen har en policy mot gäster i mc-västar.

Men den stora gruppen av Bandidos-medlemmar och medlemmar i Bandidos undergrupper Chicanos och X-team, någonstans mellan 35-40 personer, tog inte nej som ett acceptabelt svar. Man föste helt enkelt bort krogvakterna från sin väg och gick in på stället. Här blev starten på gruppens utekväll dock rätt lugn och kort.

Konflikt med andra gäster

Därefter lämnade man krogen för att gå vidare – till nästa krog. Här tror polisen att den stora gruppen gängmedlemmar totalt utgjorde runt 40 personer, med medlemmar från både Bandidos i Göteborg och Karlstad, samt medlemmar i Bandidos undergrupper X-team och Chicanos från olika håll i Västsverige.

På den här krogen skall motorcykelgänget ha hamnat i konflikt med andra kroggäster som blivit hotade och även uppmanade av Bandidos-folket att inte kontakta polisen. En av dem ska även ha visat upp en kniv som han var beväpnad med.

Ett flertal medlemmar i Bandidos är nu misstänkta för olaga hot, men ingen greps under den aktuella utekvällen.

Comments