Coffin Cheaters-medlemmer fengslet i større narko-sak

...
RANSAKET: Politiet ransaket tirsdag kveld lokalene til MC-klubben Coffin Cheaters i Bybrua og i Ullensaker. Foto: Kjetil Lysengen
 
Torsdag ble de to mennene i 40-åra varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. De to første ukene i fullstendig isolasjon. De er siktet etter straffelovens paragraf 162, 2. ledd.
Begge ble pågrepet da politi fra Romerike, Vestoppland og Gudbrandsdalen slo til i en samordnet aksjon tirsdag ettermiddag.
– I forbindelse med pågripelsene undersøkte vi også hus og lokaler som de to disponerer. Dette gjaldt mennenes bosted, samt fellesarealer i to klubbhus til MC-klubben Coffin Cheaters, hvor begge er medlem, sier politiadvokat Johan Petter Bærland i Vestoppland politidistrikt i en pressemelding.

Fant ingenting i klubbhus

I klubbhusene ble det ifølge politiet ikke funnet narkotika. Det ble det imidlertid gjort andre steder.
– Vi ønsker ikke å si noe om mengden nå, men det er betydelig mer enn til eget bruk, sier Bærland.
Etter det RB kjenner til skal det være gjort beslag i en betydelig mengde narkotika.
Bærland understreker at politiet har etterforsket to enkeltpersoner, og ikke MC-klubben som sådan.
– Vi fant uansett ikke noe narkotika i noen av klubbhusene. Men vi måtte ta høyde for at eventuell narkotika kunne bli oppbevart der så vel som hjemme hos de, sier Bærland.

Tre politidistrikter

Aksjonen tirsdag var et samarbeid mellom mannskaper fra tre politidistrikter.
– De kriminelle opererer på tvers av politidistriktene, og det må vi også gjøre. Sånn sett er denne etterforskningen og pågripelsene et godt eksempel på at vi er ett politi, uavhengig av hvor folk bor, og hvor de bedriver kriminalitet, sier Bærland i pressemeldingen.
Coffin Cheaters MC er en såkalt 1 %-klubb – av politiet omtalt som en kriminell motorsykkelklubb med medlemmer som lever på siden av samfunnet.

Comments