Den ökände gängmannen Brian Sandberg portas från träningen

 
Brian Sandberg är Danmarks mest kända gängmedlem.  Stor uppmärksamhet blev det när han vände Hells Angels ryggen och gick över till Bandidos.

 Nu går han själv till storms mot sonens fotbollsklubb, där han portats ifrån.
- Det kan inte vara rätt att man som far nekas att se sonens fotbollsmatcher, säger han.
Brian Sandberg är en verklig kändis i de kriminella mc-kretsarna i Danmark. Han är också en av de mest fruktade brottslingarna i landet.

Han anslöt sig redan 1991 till Hells Angels i samband med ett sjuårigt fängelsestraff för narkotikabrott. Han steg snabbt i graderna och var under många år en av de högsta ledarna inom klubben.

Lämnat kriminella livet

 

Hösten 2012 satt Sandberg häktad för försök till mord, men friades från misstankarna. I samband med att han släpptes förklarade han att han tänkte lägga gänglivet bakom sig och ägna sig åt sin då 13-årige son.

Der är kring denna som Sandberg nu blåst upp till strid som nått ända in på de danska tidningsredaktionernas bord.

Ekstrabladet rapporterar om att Sandberg går till storms mot att han blivit portad från sonens fotbollsklubb KB Fodboldklub i Köpenhamn.

1992 bildade KB tillsammans med köpenhamnsklubben B 1903 elitkklubben FC Köpenhamnn - men ungdomsverksamheten har legat kvar i de ursprungliga föreningarna.

Inte visa sig

Det är alltså i en av dem som Sandbergs son varit aktiv sedan fyraårsåldern. Precis som andra föräldrar brukade Sandberg följa sonens både träningar och matcher på klubbens anläggning.

Men plötsligt stängdes han ute från gemenskapen, enligt egen berättelse på sin facebook-sida.

- Deras krav för att min son skulle få fortsätta spela i klubben var att jag inte skulle fortsätta visa mig på anläggningen, skriver gäng-medlemmen.

Orsaken var naturligtvis Sandbergs bakgrund som medlem i en av de kriminella mc-organisationerna. Varken föräldrar eller tränare kände sig trygga med hans närvaro.

"Lugn dialog"

Bara kort tid efter brytningen med Hells Angels gick han över till konkurrenten Bandidos och kopplades ihop med klubbarna i både Helsingborg och Bunkeflostrand.

I ett år fann sig Sandberg i klubbens beslut. Sedan tog han sonen ur föreningen.

- De säger att alla oavsett politisk eller religiös läggning är välkommen i klubben. Men De borde lagt till att det inte gäller Brian Sandberg, skriver gängmedlemmen på sin facebook-sida.

Hos KB tar man lugnt på situationen.
- Vi har haft en lugn dialog, men vad vi kom fram till vill jag inte kommentera, säger Henrik Eigenbrod, klubbdirektör i KB, till Ekstrabladet.

Comments