Seks medlemmer af Bandidos er i dag ved retten i Glostrup blevet varetægtsfængslet sigtet for at have afpresset et tidligere medlem af rockerklubben for et anseeligt beløb, efter at han var røget i bad standing.
 
Fem af de sigtede blev varetægtsfængslet i fire uger, én i 14 dage.
Afpresningsofret sidder selv varetægtsfængslet i en større sag om amfetamin. Han blev varetægtsfængslet den 20. marts i år.
 
 
De seks medlemmer af Bandidos, hvoraf fire ifølge politiet skulle være fuldgyldige medlemmer, er i alderen 26 til 52 år og skulle angiveligt have afpresset den tidligere Bandidos-rocker for op mod 793.000 kroner.
 
Fra morgenstunden fik rockerne moralsk opbakning. Onsdag morgen ankom den tidligere topfigur i Hells Angels, Brian Sandberg, som nu er medlem af Bandidos, til Retten i Glostrup.
 
Uden for retsbygningen gav Sandberg en krammer til en yngre ansigtstatoveret mand, og indbyrdes talte de om et grundlovsforhør senere i dag.
 
Politiet har et klart billede af, hvorfor det tidligere Bandidosmedlem er blevet afpresset, men ønsker ikke at afsløre årsagen. Men ifølge Ekstra Bladets kilder skulle årsagen være banal.
 
Anholdelsen af de seks Bandidos-medlemmer er sket efter kort tids efterforksning - blandt andet har politiet ransaget Bandidos' klubhus i Hvidovre og en række andre lokaliteter - herunder de anholdtes hjem.
 
Offeret, der også er godt kendt af politiet, er ikke ukendt med rockerverdenens modbydelige metoder. For nogle år siden var han udsat for et groft rockerrelateret overfald i København.
Han overlevede dengang med nød og næppe, og kun fordi en hurtig udrykning fik bragt ham til Rigshospitalet.

Comments