14 År.

För ett år sedan jublade Hells Angels-medlemmarna när den tidigare gängpresidenten i danska Randers frikändes i ett stort narkotikamål. I dag dömdes samme man till 14 års fängelse, skriver Ekstrabladet.
Den 39-årige mannen drogs in i narkotikamålet i oktober 2012, då dansk polis gjorde ett tillslag på Møllevangsvej i Randers på Jyllands östkust. Då hittades 42,5 kilo amfetamin, 1 280 ml upplöst amfetamin och cirka 28 kilo cannabis, enligt Ekstrabladet.

En 43-årig man stod på hyreskontraktet för lagret där drogerna förvarades. Han uppgav för polisen att han fått amfetamin av den 39-årige före detta Hells Angels-presidenten i Randers. Han hävdade också att 39-åringen hjälpt till att blanda amfetaminet och sälja det på gatan.

Inga tekniska bevis

Men polisen hittade inga tekniska spår i lagret, eftersom 39-åringen alltid bar handskar när han var där. När målet togs upp i Randers tingsrätt friades han från misstankarna om inblandning i droghandeln. När frikännandet lästes upp jublades det i rättssalen, där flera Hells Angels-medlemmar befann sig.

Den 43-årige mannen dömdes då till åtta års fängelse, enligt Ekstrabladet ett rabatterat straff eftersom han hade samarbetat med polisen.

Huvudfigur i organiserad brottslighet

Den friande domen mot 39-åringen överklagades till hovrätten i Viborg, som i dag kom med sitt beslut: mannen döms till 14 års fängelse. Bakom hovrättens beslut finns ny bevisning – bland annat ska en bil som använts i droghandeln nu kunna knytas till 39-åringen.

– Vi är nöjda med att en av huvudfigurerna i den organiserade brottsligheten på Östjylland blivit dömd, säger polisinspektör Jesper Bøjgaard Madsen till Ekstrabladet.

Comments