Brødre nægter sig skyldige i drab på Big Mac


Bandidos-rockeren Poul Joachim Hansen mistede livet søndag nat efter et slagsmål på værtshuset Van Helsinge i Helsinge i Nordsjælland

To brødre på 19 og 23 står anklaget for drabet på Bandidos-rockeren Big Mac. Begge nægtede sig skyldige i drab under grundlovsforhøret.

Rockergruppen Bandidos mistede søndag nat deres 'finansminister', da den 42-årige Poul Joachim Hansen med tilnavnet Big Mac døde efter et slagsmål på værtshuset Van Helsinge i Helsinge i Nordsjælland.

Samme nat blev to brødre fra Helsinge anholdt og sigtet for drabet. Den yngste blev anholdt klokken 02:20, mens den ældste blev anholdt klokken 03:02 i sit hjem. Begge blev sigtet for manddrab efter straffelovens § 237, men da de blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Helsingør mandag eftermiddag nægtede de sig skyldige i sigtelsen.

Her læste anklager Marie Bindslev op, hvordan de ifølge sigtelsen havde givet den 42-årige Big Mac et kraftigt knytnæveslag i brystkassen, og mens han lå ned tildelte de ham adskillige kraftige knytnæveslag i ansigtet og på kroppen.

Mens den yngste af brødrene nægtede enhver skyld, erkendte hans fire år ældre bror sig skyldig i 'almindelige vold' efter straffelovens § 244. På tilhørerrækkerne var flere mødt op for at følge grundlovsforhøret, blandt andet to Bandidos-rockere, men kort inde i retsmødet blev dørene begæret lukkede, og det ønske valgte dommeren at efterkomme.

- Vi kræver dem varetægtsfængslet og dørene lukket i sagen, oplyste sagens anklager Marie Bindslev fra Nordsjællands Politi inden grundlovsforhøret til BT.

Ifølge et øjenvidne, som værtshusejeren har talt med, blev Big Mac kun ramt af et enkelt knytnæveslag under slagsmålet, men da redningsfolk efterfølgende ankom til stedet, fik han hjertestop. Han blev forsøgt genoplivet, men forgæves.

De to brødre har ingen relation til rocker- og bandemiljøet, men begge er kendt af politiet for blandt andet vold i nattelivet.

Den 42-årige Big Mac fungerede frem til sin død som Bandidos' pengemand og havde titlen 'finansminister'. Han er tidligere dømt for groft skattesvig og var netop sat på fri fod i foråret.

Comments