Ilskan efter Hells Angels- mordet




Den 32-årige mannen pressades på pengar och var livrädd för Hells Angels och vädjade till polisen om hjälp.
Nu sitter han häktad misstänkt för att ha skjutit ihjäl Hells Angels-mannen Martin Helbo, 30, och för mordförsöket på en 38-åring som fick käken söndertrasad av en hagelskur.
Nu kräver skyttens flickvän att polisens agerande granskas.

Med sin flickväns hagelgevär sköt 32-åringen i danska Hobro mot Martin Helbo och den 38-årige mannen. Helbo dog på plats, 38-åringen skadades svårt när han träffades av en hagelskur i nedre delen av ansiktet och halsen vid skottdramat i måndags eftermiddag.
Enligt Hells Angels talesman Thomas Gramstrup var Martin Helbo tillsammans med 38-åringen för att driva in en skuld hos den 32-årige mannen, som tidigare rört sig i kretsarna kring mc-gäng.

Hells Angels: "Det var odramatiskt"

– Det gällde pengar, jag vet inte vilket belopp, men allt var ganska odramatiskt tills skotten föll, säger han till Ekstrabladet.
Men enligt 32-åringens flickvän rörde sig inte om någon skuld. Hon hävdar att hennes sambo var pressad på pengar.
I en intervju med danska nordjyske.dk berättar hon att sambon överfölls i sin lägenhet 2011 av män med anknytning till mc-gäng. Därför blev han mycket rädd när han i torsdags blev uppringd av 30-årige Hells Angels-mannen Martin Helbo, som enligt henne krävde sambon på pengar.
– Jag fick panik och blev paranoid, han (Helbo) är en känd Hells Angels-medlem här, säger hon.
Parterna beslöt att mötas hemma hos 32-åringen på måndagen.

Avböjde förslaget

Omedelbart efter samtalet tog paret kontakt med polisen på Nordjylland och bad om hjälp. Men enligt kvinnan var hjälpen som erbjöds minimal och de avböjde polisens förslag.
De uppmanades att tänka över saken och ringa tillbaka. Men de ringde aldrig eftersom de ansåg att det inte skulle hjälpa.
Michael Kjeldgaard från polisen på Nordjylland bekräftar att myndigheten gav 32-åringen och hans sambo olika förslag för hur mötet med Hells Angels-mannen och 38-åringen skulle hanteras.
– Dessutom bestämde vi att de skulle återkomma till oss om de ville ha vårt hjälp, men vi hörde inte ifrån dem.
Han säger också att händelsen är självkritiska efter det dödliga skottdramat.

Cirkulerar många hot

Samtidigt understryker han att det i den kriminella gängmiljön ständigt cirkulerar mer eller mindre uttalade hot i olika riktningar och att det är omöjligt för polisen att agera förebyggande i alla fall.
– Men i det här fallet tycker jag att vi har gjort en hel del, säger Michael Kjeldgaard.
Den 32-årige mannen häktades i tisdags under stort säkerhetspådrag misstänkt för mord och mordförsök. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

 

Comments