- Ingen problemer så langt


Samtlige festdeltakere har blitt kontrollert av politiet. De ble sjekket for våpen, og identiteten ble kontrollert. Kun de som står på gjestelista politiet har fått tilgang til slapp inn.

Politiet har vært tilstede gjennom kvelden og natta med store ressurser. Det har gått veldig bra, det er kun gjort beslag i en mindre kniv. Vi har heller ikke mottatt noen henvendelser i dag, sier Jørn Akre.

LES OGSÅ: Politiet har satt opp sperringer og skal ID-sjekke alle på festen

Da Ringsaker Blad passerte i dag var det ingen sperringer i området, men politiet forteller at de vil fortsette innsatsen gjennom helga.

300 personer

Det er ventet storinnrykk av Hells Angels-medlemmer fra Norge, og flere land i Europa da MC-klubben feirer 15-årsjubileum. Totalt er rundt 300 personer ventet til festen, både HA-medlemmer, sympatisører og "sivile".
Det er også innført «coloursnekt», noe som betyr at medlemmene ikke får lov til å bruke klær som blant annet vester og jakker med synlige merker som tilknytter dem MC-klubben.
– Dette henger sammen med at vi ikke ønsker ansamlinger fra det såkalte én-prosent-miljøet ute blant vanlige folk i sentrumsnære områder. Dette er med på å skape usikkerhet og frykt også blant andre folk når de ser flere komme i disse vestene, sier lensmann i Ringsaker Terje Krogstad til NRK.no.

Comments