Misstänks för brott efter Bandidoskrasch

De två mc-förarna var på väg till en stor Bandidosfesten i Hasslarp när de plötsligt stötte ihop och kraschade. Foto: Johan Nilsson / TT 
De två mc-förarna var på väg till en stor Bandidosfesten i Hasslarp när de plötsligt stötte ihop och kraschade.

De två mc-förarna var på väg till den stora Bandidosfesten i Hasslarp när de plötsligt stötte ihop och kraschade. Den ene, en 41-årig man, skadades så allvarligt att han senare avled – den andre, en 35-åring, klarade sig undan med lindrigare skador. 35-åringen är nu misstänkt för drograttfylla och vårdslöshet i trafik.

Olyckan inträffade strax efter klockan fem på fredagseftermiddagen. I samband med en omkörning av en personbil på E4 utanför skånska Åstorp hakade de två mc-förarna av okänd anledning ihop och olyckan var ett faktum.
Enligt uppgifter till Helsingborgs Dagblad ska krocken ha skett i hög hastighet och den 41-årige föraren uppges ha slungats över mitträcket i samband med kraschen.
Efter olyckan fördes de två förarna i ilfart med ambulans till sjukhus och kort efter ankomst kunde den 41-årige mannen dödförklaras. Den 35-årige föraren vårdades för vad som, enligt polisen, uppgavs vara lindriga skador.

Kommer obduceras

Enligt polisen var de två männen en del av ett större sällskap som var på väg till en stor mc-fest i Hasslarp.
– De två inblandade var alltså två prospects från en finsk Bandidosavdelning, säger Richard Glantz, informatör vid polisen i nordvästra Skåne.
Efter olyckan kunde den 35-årige föraren höras av polis på sjukhuset och blev då även delgiven misstanke om brott.
– Han är misstänkt för drograttfylla och vårdslöshet i trafik och kunde släppas efter förhör. Men misstankarna mot honom kvarstår, säger Richard Glantz.
Polisen håller just nu på att utreda händelsen vidare och bland annat kommer 41-åriges kropp att genomgå en rättsmedicinsk undersökning.
– En obduktion är begärd, säger Richard Glantz.

 

Comments