Ny kriminell motorsykkelbande på vei til Norge


De siste årene har antallet kriminelt belastede motorsykkelklubber i Norge økt i rekordfart. Ifølge politiet var det i fjor 350 klubbmedlemmer som var tilknyttet Norges kriminelle MC-miljø.

Det er mer enn det noen gang har vært, til tross for politiets offensiv mot miljøet.
Nå kan Norge bli destinasjon for nok en utenlandsk MC-gjeng.

Etter det ABC Nyheter kjenner til skal den tyske klubben Gremium MC ha kontaktet en norsk klubb i håp om å etablere seg i Norge.

Les også: MC-bande vokser frem i Norge

Kripos bekrefter kjennskap

Klubbene har det siste året knyttet sterke bånd og blir i dag betegnet som «gode venner».

BORGER: Motorsykkelklubben Gremium har bygd 73 avdelinger med klubbus. Mange av de, som klubbhuset i Mannheim, er å anse som borger og er inngjerdet. Foto: Wikimedia commons BORGER: Motorsykkelklubben Gremium har bygd 73 avdelinger med klubbus. Mange av de, som klubbhuset i Mannheim, er å anse som borger og er inngjerdet. Foto: Wikimedia commons

Norsk politi bekrefter at de har kjennskap til at Gremium knytter kontakter med en norsk MC-gjeng og deres medlemmer.
– Kripos har registrert at det er kontakt mellom en norsk klubb og Gremium MC i Tyskland, sier leder fra etterretningsseksjonen i Kripos Gordon Petterson til ABC Nyheter.
– Kripos har ingen konkrete opplysninger om hvorvidt denne kontakten har til hensikt å forberede en eventuell innlemmelse av den norske klubben i Gremium, fortsetter han.

Les også: – MC-bande truer til seg territorium

Har prøvd før

ABC Nyheter kjenner til at den norske klubben skal ha deltatt på fester hos den tyske klubben.
Fester benyttes ofte i MC-verden til å knytte kontakter på tvers av landegrensene.

Gremium har også tidligere forsøkt å få til en etablering i Norge. I 2010 ble to avdelinger kalt Black Raven opprettet i Trøndelag og på Hedmark.

I 2011 ble de offisielle hangaround chaptere til den tyske klubben. Som hangaround må man bevise at man er verdig et prøvemedlemskap eller som prøveklubb.

Etter interne stridigheter la klubben ned sine to hangaround-avdelinger i Norge og planene om en fullverdig avdeling ble skrinlagt.

Les også: MC-bande: – Vil etablere oss i alle storbyer i Norge

Størst i Tyskland

Gremium er Tysklands største klubb og har de siste årene ekspandert kraftig. På få år har klubben utvidet med avdelinger i Italia, Polen, Slovenia, Østerrike, Spania, Serbia, Tyrkia og Makedonia.
Ifølge tysk politi er Gremium blitt så store i Tyskland at Hells Angels har gitt fra seg maktposisjonen i underverdenen i flere tyske storbyer.

Klubben skal ifølge tysk politi være involvert i menneskehandel, prostitusjon, narko- og våpenhandel, samt annen alvorlig organisert kriminalitet.

VÅPENBESLAG: Disse våpnene ble funnet under en politirazzia mot HAs lokaler på Alnabru i Oslo 13. januar 2011. Foto: PolitietVÅPENBESLAG: Disse våpnene ble funnet under en politirazzia mot HAs lokaler på Alnabru i Oslo 13. januar 2011. Foto: Politiet
Bare i Tyskland har klubben 73 fullverdige avdelinger.

Les også: Dette er MC-gjengens kriminelle løpegutter

Straffedømte

I Norge regner politiet følgende kriminelt belastede klubber, såkalte énprosentklubber, som de mest aktive:
Bandidos, Outlaws, Coffin Cheaters, - med Hells Angels som den desidert største. Flere av klubbene har tilhørende supportergjenger.

Kripos undersøkte i 2007 rullebladet til 184 medlemmer og prøvemedlemmer i Hells Angels, Bandidos og Outlaws.

Undersøkelsen den gang viste at av de 115 som var medlemmer av Hells Angels i perioden 2010–2012, var 71 prosent domfelt.
Av medlemmene i Bandidos var 62 prosent domfelt, mens i Coffin Cheaters var 56 prosent domfelt.

Comments