Sitter i isoleringscell – för att undvika hämnd


Den 43-årige mannens vittnesmål mot den tidigare Hells Angels-presidenten i danska Randers ledde till att ex-presidenten fick 14 års fängelse.
Nu sitter det 43-åriga vittnet i isoleringscell – för att undgå hämndaktioner.

43-åringen dömdes själv till fängelse i åtta år i samma mål som den 39-årige ex-presidenten. På grund av att 43-åringen samarbetat med polisen dömdes han till ett lindrigare fängelsestraff. Men åren bakom galler ser ändå ut att bli tuffa för 43-åringen.

Enligt danska Ekstra bladet tvingas det 43-årige vittnet nu sitta i isoleringscell danska Ekstra bladet
för att undvika hämndaktioner grundade i hans samarbete med polisen. Kriminalvården flyttar även mannen mellan olika avdelningar då de inte kan garantera mannen säkerhet.

Fann 42,5 kilo amfetamin

Bakgrunden till historien är att den 43-årige mannen stod på hyreskontraktet till en lokal där polisen under ett tillslag 2012 fann 42,5 kilo amfetamin, 1 280 ml upplöst amfetamin och cirka 28 kilo cannabis. Under polisens utredning vittnade 43-åringen mot den 39-årige ex-presidenten och pekade ut denne som inblandad i narkotikahanteringen. Trots detta friades 39 åringen i tingsrätten förra året, enligt Ekstrabladet.

14 års fängelse

Men den här veckan fälldes 39-åringen i högre instans. Domen blev 14 års fängelse. 43-åringens vittnesmål beskrivs som avgörande för att ex-presidenten kunde dömas.

Det 43-åriga kronvittnet pressades enligt Ekstrabladet hårt redan i samband med rättegången. Bland annat placerade någon mänsklig avföring i mannens cell – som en varning. Trots hoten stod 43-åringen på sig och skickade sin tidigare vän i fängelse.

Inom den danska Kriminalvården finns inga särskilda handlingsplaner för intagna som befinner sig i fara efter att ha samarbetat med polisen. Därför svävar de inte sällan i livsfara innanför fängelsemurarna.

Comments