Bandidosmedlemmar i en dokumentärfilm

 "De som är med i filmen är med i Bandidos", säger hyresgästen till Hallandsposten. Foto: Sean Gallup
"De som är med i filmen är med i Bandidos", säger hyresgästen till Hallandsposten.
 
Bandidos riskerar att kastas ut från sin nya klubblokal i Halmstad. Men gänget förnekar att det rör sig om en klubblokal. Huset är en inspelningsstudio där man arbetar med en dokumentärfilm om Bandidos, hävdar man.
– Det är en studio med miljöer som ska likna verkligheten. De som är med i filmen är med i Bandidos, säger hyresgästen till Hallandsposten.

I början av april ska mc-klubben Bandidos ha etablerat sig i en lokal på Stålverksgatan i Halmstad. Under en invigningshelg firade flera västklädda medlemmar i lokalen, allt under ordningsmaktens vakande öga.
Nu vill fastighetsägaren bli av med de nya hyresgästerna. Enligt kontraktet ska hyresgästen ägna sig åt utbildning och kontorsverksamhet. Men fastighetsägaren menar att huset används som lokal för Bandidos, att det bor personer i lokalerna och att det festas nätterna igenom, rapporterar Hallandsposten.

Annorlunda förklaring

Mannen som står på kontraktet beskriver sig som filmare. Han har en något annorlunda förklaring till varför han ska få vara kvar i huset. Enligt honom är utbildningsverksamheten ett avslutat kapitel.
–Jag har slutat med dem nu, men höll tidigare kurser bland annat inom sömnad och design samt frisöryrket för Arbetsförmedlingen räkning, säger han till Hallandsposten.
Istället, menar mannen, används lokalen nu som inspelningsstudio. Och det som pågår där är inspelningar av en dokumentärfilm om Bandidos.
–Den är äkta, men huset är ingen klubblokal. Det är en studio med miljöer som ska likna verkligheten. De som är med i filmen är med i Bandidos. När jag vill spela in olika scener händer det att jag ger dem regi och förklarar hur jag tänker mig att det ska vara, säger mannen till Hallandsposten.

Ska filma vidare

Enligt mannen har han flera månaders filmande kvar. Tvisten mellan fastighetsägaren och hyresgästen kommer nu att avgöras i tingsrätten. När fastighetstvisten nu ska avgöras kommer hyresgästen enligt Hallandsposten att anföra filmat material som bevis och personer som medverkar i filmen kommer att vittna om att det pågår en filminspelning i lokalerna.
 
 

Comments