Den 43-årige mannen som är med i Hells Angeles förlorade jobbet när han var misstänkt för en grov misshandel. Han friades och kräver nu skadestånd.

Tillsammans med tre kamrater var den 43-årige mannen misstänkt för en grov misshandel av en man i Hasslarp i januari i fjol.

43-åringen från Helsingborg friades av hovrätten, men tiden i häktet gjorde att han förlorade ett jobb han precis skulle börja på. Han hade efter sex år som lagerchef på ett företag sagt upp sig för att börja på ett annat företag där han skulle utföra samma jobb men med högre lön.

Men dagen han skulle börja på det nya jobbet satt han häktad utan möjlighet att kommunicera med omvärlden och eftersom han inte dök upp på nya jobbet blev han uppsagd.

43-åringen har efter den drygt två månader långa häktningsperioden inte lyckats få ett nytt arbete, utan hankat sig fram på timanställningar med mycket lägre inkomst som följd.

Därför kräver han nu 219 000 kronor i skadestånd. Summan motsvarar den inkomstförlust han gjorde under 2013 till följd av häktningen.

Det här fallet påminner om det uppmärksammade fallet när ett stort antal män från Hells Angels och deras supporterklubbar först fälldes och sedan friades från misstankarna när det gäller det grova överfallet på Svineri MC i Kalmar.

Den här gången var det 43-åringen och ytterligare tre män med koppling till Hells Angels i Helsingborg som dömdes till fängelsestraff av tingsrätten. Tre av de fyra friades sedan av hovrätten.
Bevisningen mot de tre byggde i stort sett på offrets berättelse. Som enligt hovrätten innehöll både överdrifter och motsägelser.

43-åringen pekades ut med felaktiga uppgifter, som att han var från Stockholm och hade bott i Klippan. Vilket inte stämmer

Offret sade direkt efter misshandeln att han kände angriparna och han namngav tre av dem, men 43-åringen var ingen han kände till.

Det fanns dessutom bevis att en av de andra männens telefon användes vid Hells Angels klubbhus i Helsingborg samtidigt som misshandeln pågick i Hasslarp.

Hovrätten konstaterar att det inte finns något i utredningen som tyder på att någon annan använt mannens telefon.

Den tredje som dömdes och sedan friades ska också ha pratat i teleon just när misshandeln pågick.
En av de fyra dömdes till fängelse även av hovrätten, men mot honom fanns tekniska bevis. Offrets blod fanns på hans ena känga.

Det var likadant med Svineri-fallet, de flesta av de misstänkta friades av hovrätten och de får nu rejäla skadestånd av Justitiekanslern.

Comments