Drabsdømt toprocker løsladt efter 17 år

Tilbage i sommeren 1997 under den store nordiske rockerkrig forlod fire Bandidos-rockere et cafeteria i den nordsjællandske by Liseleje.

På vej hen til deres motorcykler blev de ramt af 14 skud. Den 24-årige Bjørn Gudmandsen blev dræbt, de tre andre såret.

Mandag morgen blev den mand, som er dømt for drabet, løsladt, skriver Local Eyes.

Se mere video på Local Eyes

Hans navn er Vagn 'Krudt' Smidt og er i dag 55 år gammel. Rockeren har afsonet 17 år af sin dom på livsvarigt fængsel.

Foran Statsfængslet Østjylland på Enner Mark blev han mødt af mellem 50 og 60 Hells Angels-rockere, som bød ham velkommen i friheden.

RockerkrigDe tre sårede var 20, 27 og 32-årig. Politiet betegnede attentatet som særdeles koldblodigt. Drabsmanden var umaskeret og skød løs foran mange vidner.

Den dengang 39-årige mand fra Hells Angels, Vagn 'Krudt' Smidt blev anholdt, efter vidner havde fortalt, at det var hans bil, som havde bragt gerningsmanden til stedet.

Vagn ’Krudt’ Smidt var tilknyttet den daværende HA-afdeling South, der holder til på en befæstet landejendom, kaldet ’Fort Snoldelev’, udenfor Roskilde.

Netop Fort Snodelev blev natten til den 17. april 1996 udsat for et raketangreb og brød i brand.
Det var en af de første alvorlige krigshandlinger i Den Store Nordiske Rockerkrig, der var startet med HA-rockeres drab på Bandidos-rivalen Uffe Larsen 10. marts samme år.

I 1998 ved retten i Østre Landsret, blev Vagn 'Krudt' Smidt i dømt 16 års fængsel, for likvideringen af Bjørn Gudmandsen og drabsforsøg på tre andre.

Anklagemyndigheden ankede dommen til Højesteret, som den 20. november 1998 ændrede dommen til fængsel på livstid.

Store nordiske rockerkrig blev afsluttet i 1997, da Bandidos-præsident Jim Tinndahn for snurrende tv-kameraer gav hånd med Hells Angels-veteranen Blondie, Bent Svane Nielsen.

Comments