Fant tre kilo hasj hos beryktede MC-ledereADGANG FORBUDT: Her er klubbhuset til motorsykkelklubben Coffin Cheaters på Nordkisa i Ullensaker kommune. Ikke noe stoff ble funnet i klubblokalene, men 500 gram hasj ble beslaglagt på en adresse tilhørende 48-åringen. Foto: Steffen Zachariassen (ABC Nyheter)
 
I en felles politiaksjon ble to medlemmer av motorsykkelklubben Coffin Cheaters pågrepet 6. mai. Mennene, hjemmehørende i Ullensaker og Lillehammer, ble siktet for omsetning av narkotika.
Siden november hadde politiet fulgt mennenes aktiviteter nøye gjennom spaning og telefonavlytting, får ABC Nyheter opplyst.
En av de pågrepne er en 48 år gammel mann fra Ullensaker med lederrolle i motorsykkelklubben.

Bakgrunn: MC-medlemmer fengslet etter større narko-beslag

Narkotika skjult i biler

Da han ble pågrepet av politiet på E6 tirsdag 6.mai i år, beslagla politiet en halv kilo hasj i mannens bil. I tillegg ble det gjort funn av en halv kilo hasj og 40.000 kroner i kontanter på en adresse tilknyttet 48-åringen.

Mannen fra Lillehammer hadde to kilo hasj på seg da han ble pågrepet samme dag. Ytterligere 300 gram hasj og rundt 300.000 kroner i kontanter, ble funnet i mannens bolig.
- Den siktede mannen fra Ullensaker er mistenkt for å være en av flere hovedleverandører Lillehammer-mannen har benyttet, sier sier politiadvokat Johan Petter Bærland i Vestoppland politidistrikt til ABC Nyheter. Narkotikaen skal ha blitt forsøkt skjult i siktedes biler.

13 siktede

Begge mennene ble løslatt 3. juli etter å ha sittet to måneder i varetekt, opplyser Vestoppland politidistrikt i en pressemelding.

I alt 13 personer er siktet i saken, flere med tilknytning til Coffin Cheaters på Romerike.
– Men ikke alle i saken har tilknytning til motorsykkelklubben, understreker Bærland.

Som et ledd i etterforskningen ble det 22. januar i år beslaglagt to kilo hasj på Lillehammer i bilen til en mann i 50-årene, hjemmehørende i Gudbrandsdalen. Videre ble 2,7 kilo hasj og rundt 250 000 kroner i kontanter beslaglagt på vedkommendes bopel.

Politiet håper å være ferdig med etterforskning av saken i månedskiftet august/september.
– Det gjenstår fortsatt en del analysejobb før vi kan avslutte saken, sier politiadvokaten.

Smugler i lastebil

48-åringen er en tidligere kjenning av politiet og ble i 2005 dømt for innførsel av fem kilo hasj. Stoffet ble forsøkt smuglet inn til Norge via Sverige i en lastebil da den ble stoppet på en grenseovergang i Sør-Trøndelag.

Mannen har hele tiden uttalt at klubben ikke var involvert i å få fraktet narkotikaen inn til landet.
– Det var særdeles uheldig på alle måter. Men denne saken gjelder meg personlig og har ikke noe med klubben å gjøre, har 48-åringen uttalt til mannebladet Vi Menn.

Comments