Farvel til 'Big Mac' - R.I.P.




Lidt i 11 ringede klokkerne for sidste gang for Bandidos-rockeren kendt som Big Mac.
Han blev stedt til hvile i Græsted Kirke, efter hans pludselige død natten mellem den 29 og 30 juni. Da fik han et hjerteslag efter en slåskamp på en bar i Helsinge.

Efter højtideligheden i kirken fulgte rockerne med ud til kirkegården, hvor der blev kastet jord på graven, mens et stort følge af venner og familie så på. Efter de havde kastet jord på kisten, krammede folk hinanden, og flere af de hærdebrede rockere brød grædende sammen i sorg over deres afdøde kammerat.

Blandt de mange rockere var Brian Sandberg, der udover en yderst kriminel løbebane, er mest kendt for sine dyre vaner og dyre tøj. Derfor har han fået tilnavnet Gucci-rockeren.

Mange borgere fra byen var stimlet sammen, og hele vejen omkring kirken var fyldt op med motorcykler. Det er ikke hver dag, at en sådan mediebegivenhed finder sted i den nordsjællandske by.
Det var dog lyden af rockernes motorcykler, der overdøvede det meste. De forlod kirken til et gigantisk lydbillede af brølende mc-motorer klokken lidt i 12.

Inden da havde hundredvis overværet ceremonien, hvor der langt fra var plads til alle 'Big Macs' 'brødre' i den lille Græsted Kirke. Afdødes familie fik de første pladser. Og 'brødrene' supplerede op, men flere hundrede fulgte med udenfor kirkens dør. Her lyttede de bla til Metallica's Nothing Else Matters , der blev spillet fra de store, udendørs højttalere.

Infernalsk larm
Rustvogn og følge var ankommet 09.40 til Græsted Kirke under infernalsk larm fra flere hundrede mc'ere. Græsted var på den anden ende. Larmen overdøvede fuldstændig kirkeklokkerne.
Rockerne stod i en kæmpe flok foran kirken. Og ikke nok med at Bandidos hyldede deres forhenværende 'finansminister', også medlemmer fra Hells Angels var mødt frem.
Før begravelsen sad rockerne klar foran kirken og nød formiddagssolen, mens røgtåger stod op fra rockerne, der pulsede heftigt på medbragte cigaretter.

En særdeles pompøs gravsten er sat op på Græsted Kirkegård. 'Big Mac' er vokset op i Græsted og vender derfor tilbage til den by, hvor hans kriminelle løbebane startedet.
Familie og 'brødre' samlede sig på selve kirkegården. Der var trængsel. Mange beundrede Big Macs iøjnefaldende gravsten i granit med guldtryk.

'Lit de Parade'
Tidligt på morgenen havde hundredvis af rockere mødtes foran Bandidos klubhus i Hillerød, hvor de i samlet flok kørte til Græsted.

Kortegen lettede fra klubhuset i Hillerød lidt i halv 10. Forrest rustvognen med afdøde efterfulgt af to hvide limousiner med Big Macs nærmeste. Herefter fulgte et stort antal motorcykler - flere hundrede. Kokken, Bandidos-præsident, anslår, at 500 - 600 mennesker er mødt op for at sige farvel.

Den 42-årige famililefar og Bandidos-rocker døde pludseligt af hjertestop natten mellem den 29. og 30. juni, da han kortvarigt havde været indblandet i tumulter på værtshuset Van Helsinge i Helsinge. Her kom han i klammeri med to brødre på 19 og 23 år og vidner forklarer, at de ubevæbnede mænd udvekslede slag, men ikke på en måde, der virkede livstruende.

Alligevel faldt Bic Mac om på stedet og trods genoplivningsforsøg stod hans liv ikke til at redde.

http://ekstrabladet.dk/112/article4919889.ece

Comments