Förvaltare vill riva efter Bandidosbrand

På lördagseftermiddagen den 5 juli utbröt en kraftig brand på Fortunavägen 42 utanför Burlöv. Av oklar anledning hade Bandidos lokaler fattat eld och ett stort antal polispatruller och bilar från räddningstjänsten larmades till platsen. Fastigheten innehöll bland annat en bilverkstad och där fanns ett stort antal gasflaskor. De exploderade och då vågade brandmännen inte gå nära byggnaden. Man inriktade sig istället på att rädda intilliggande villor. Huset brann ned till grunden.
Förvaltaren har nu ansökt hos rivningslov hos Malmö stad för fastigheten Tullstorp 180:75, som har adresserna Fortunavägen 42, 44 och Tullstorpsvägen 85. Skånskan har sökt förvaltaren men han vill inte kommentera rivningsansökan.
– Det behöver jag inte prata med er om, säger Jan Wigren på Förvaltnings AB när Skånskan ringer upp.

Räddningstjänsten Syd bekräftar att det är Bandidos lokaler som man har ansökt om rivningstillstånd för. När Skånskan mejlar rivningslovet till inre befäl, Mats Nilsson, gör han den bedömningen.
– Det är solklart att det är Bandidos lokaler. De ligger vid vägen i den fastigheten, säger Mats Nilsson, inre befäl på Räddningstjänsten Syd, efter att ha granskat rivningsansökan. Han menar att det inte är så konstigt att förvaltaren inte vill uttala sig.
– Är man påverkad av Bandidos och har familj så kanske man inte vill tala med media, säger Mats Nilsson.

Ansökan om rivningslovet har stämplats av handläggaren på kommunen redan 7 juli. Enligt Ingegärd Svensson på stadsbyggnadskontoret var byggkonsulten personligen uppe med rivningshandlingarna under måndagen, drygt ett och ett halvt dygn efter att branden rasade.
– Här har man varit snabb på det. Men jag antar att de har bestämt sig för att riva.
Även hon bekräftar att det är lokalen på Fortunavägen 42 som man har sökt rivningslov för.
– De har markerat byggnaden för den adressen. Så det är den de ska riva, säger Ingegärd Svensson.

Eftersom branden
fick härja fritt i huset är det mest bråte och aska kvar. Förutom mc-klubben Bandidos har huset även hyrts ut till en bilreparatör.
– Det är inte så mycket av byggnaderna kvar. På grund av gasflaskorna fick vi låta det brinna, säger Gustaf Sandell, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.
Christer Andersson driver en bilverkstad i samma fastighet och han fick se sitt livsverk gå upp i rök.
– Jag har suttit och gråtit. Det är tungt. Man har kämpat i så många år med att bygga upp verksamheten, säger han.

Comments