Fryktet Hells Angels - betalte 1,8 millioner for denne bunkersen


I fjor hadde kommunen tilbud om å kjøpe bunkersen for 550.000 kroner av eieren Forsvarsbygg. Nå har kommunen bladd opp mer enn tre ganger så mye etter en budrunde med det de trodde var Hells Angels.
- Hells Angels har ikke forsøkt å etablere seg eller kjøpe eiendom i Søgne. Her har kommunen kastet bort skattebetalernes penger, sier talsmann i Hells Angels, Rune Olsgaard til Fædrelandsvennen.
Nå viser det seg at det var den kristne MC-klubben Conquest mc som måtte gi tapt i budkrigen da Søgne smalt til med et bud på 1,8 millioner - hele 1,25 millioner over takst.  

Bekymrede naboer varslet politiet

Det er Fædrelandsvennen som bringer historien om milliontabben i Søgne.
Bakgrunnen for oppkjøpet var en bekymringsmelding sendt fra politiet til kommunen med bakgrunn i urolige naboer som hadde observert det de trodde var Hells Angels, som kikket på bunkersen.
- Det er jo klart at for en vanlig innbygger i Søgne er det vanskelig å skille hvem som er fra Hells Angels eller en annen motorsykkelklubb bare ut fra klærne de har på. Jeg tenker at borgeren som varslet politiet i Søgne har gjort sin plikt ut fra hva som de så, sier ordfører Åse R. Severinsen i Søgne kommune til Fædrelandsvennen.

- Flott for Forsvarsbygg

Conquest mc hadde tidligere et lokale i Øvrebø hvor tok de i mot personer som slet med rus eller hadde havnet på skråplanet. Ifølge kilder Fædrelandsvennen har snakket med skulle bunkersen på Åros i Søgne brukes til å videreføre dette tilbudet.
- Det var jo flott for Forsvarsbygg som fikk solgt bygget. De sitter jo igjen med en fin bonus. Mer vil jeg ikke si om saken, sier talsmann Kjell Arne Gilje i Conquest MC.
Når Fædrelandsvennen snakker med Gilje, har han dårlig tid. MC-klubben er nemlig på vei inn i møteteltet i Sarons dal i forbindelse med det årlige Pilegrimstreffet, et alkoholfritt MC-treff for kristne motorsykkelentusiaster med blant annet lovsang, barnesamlinger og tradisjonelle gudstjenester på programmet.

- Trenger uansett en pumpestasjon

Rådmannen Kim Høyer Holum i Søgne kommune sier det var en risiko for feil i og med at kommunen ikke visste hvem som var med i budrunden.
- Vi valgte å kjøpe bygget etter at vi fikk en veldig klar innstilling fra politiet om at det var en motorsykkelgruppe som var interessert i å kjøpe bygget og etablere seg i Søgne-området, sier Høyer Holum til Fædrelandsvennen.
Rådmannen sier de ikke har planer om videre oppkjøp av bygg for å unngå at Hells Angels får fotfeste i kommunen, og at bunkersen vil nå bli bygd om til en pumpestasjon.
- Vi trenger uansett en pumpestasjon i området, sier han til Fædrelandsvennen.
 

Comments