Mc-gäng friades i misshandelsmål

Fyra medlemmar i mc-klubben Bandidos undergrupp X-team dömdes på fredagen vid Värmlands Tingsrätt för olika stölder. De fick fängelse i mellan två och tre månader. Däremot frias samtliga åtalade för en mycket uppmärksammad händelse i Säffle i maj.

Då hälsade de  på en tidigare utesluten medlem mitt i natten. Gängmedlemmarna försökte först slå sig in i lägenheten men misslyckades och gav sig av. Mannen i lägenheten ringde polis som kom till platsen. Då ringde plötsligt en av angriparna och polisen lyssnade på samtalet där han meddelade att vi kommer tillbaka nu. När gänget kom tillbaka stod polisen på plats och grep dem och plockade av dem fällkors, skruvmejslar, hylsnycklar och andra tillhyggen.

Efter incidenten den där majnatten uttryckte åklagaren  till media att polisen kunde ta dom i princip på bar gärning. Jag tycker detta är en väldigt allvarlig händelse, sa en nöjd åklagare.
Men under rättegången hävdade gänget att dom hade verktygen för att dom skulle bytta däck på en bil och samtliga friades från åtalspunkten förberedelse för grov misshandel.
 

 

Comments