Original Gangsters vicepresident Alexander Ivanovic dömdes till livstids fängelse av tingsrätten för mord.


På måndagsmorgonen klockan 9 inleddes hovrättsrättegången mot Alexander Ivanovic, 31, som i tingsrätten dömdes till livstids fängelse. Han dömdes för ett mord och ett mordförsök i Nässjö samt för ett mord och fyra mordförsök i Bergsjön.
– Jag yrkar på en frikännande dom i både Bergsjödelen och Nässjödelen. Beträffande mordet i Nässjö så finns det ingen teknisk bevisning överhuvudtaget som binder min huvudman till brottet och det finns inga vittnesiakttagelser. Det bygger på en struktural bevisning, den formen av bevisning är inte tillåten, säger försvarsadvokaten Lars Brandel.

"Paret sköts av misstag"

I februari i fjol mördades en man i 60-årsåldern i sitt hem i Nässjö. Även hans fru skottskadades och blev allvarligt skadad. Hon avled strax efter att hon vittnade i tingrätten. Polisen misstänker att paret sköts av misstag, och att målet egentligen var en annan man, som tidigare var granne med paret.

"Pekades ut av 22-åring"

Förra sommaren greps Alexander Ivanovic, misstänkt för mordet i Bergsjön. Han sköt en 43-årig man rakt framför ögonen på familjen.
Under utredningen kunde polisen finna kopplingar till mordet i Nässjö.
I tingsrätten pekade en 22-årig man, som även han har kopplingar till OG, ut Alexander Ivanovic som den skyldige. Själv dömdes han till tio månaders fängelse för grovt vapenbrott.
Alexander Ivanovics försvarsadvokat var efter rättegången kritisk till att tingsrätten lyssnade på 22-åringen:
– Vad han vet är att han kan lämna vilka uppgifter han vill om Alexander, "jag kan gola på Alexander för han kommer aldrig att gola på mig". En vicepresident i OG golar aldrig på någon, arbetar i överhuvudtaget inte tillsammans med polisen, sade Lars Brandel i maj.

Comments