Young Guns-mann siktet for imam-angrep

I dag ble han varetektsfengslet for fire uker. Én av ukene er i isolasjon.
Fengslingsmøtet gikk bak lukkede dører i Oslo tingrett. Politiet ba om at mannen ble satt to uker i isolasjon, men ble ikke hørt.
– Politiet ønsket to uker i isolasjon av hensyn til etterforskningen. Vi har tatt betenkningstid når det kommer til isolasjonstiden. Eventuelt må det ankes i løpet av en uke for at det skal ha noen effekt. Men vi fikk medhold i det viktigste, som var at siktede ble varetektsfengslet, sier jurist Leif Morten Eide til NTB.

Siktet anker ikke

Den siktede har akseptert fengslingen i fire uker og kommer ikke til å anke, opplyser forsvareren hans, advokat Kai Vaag, til NRK.
– Han samtykker til fengsling for å kunne bli sjekket ut av saken. Når politiet mener fengsling er nødvendig, samarbeider han. Han fastholder at han ikke har noe med saken å gjøre og forventer å bli sjekket ut av saken veldig snart, sier forsvareren.
 
Den siktede har bakgrunn fra gjengmiljøet Young Guns, ifølge Dagbladet. Avisa skriver at mannen for fire år siden ble dømt i Borgarting lagmannsrett til ett og et halvt års fengsel i den store Young Guns-saken, der elleve personer fra miljøet ble tiltalt for flere alvorlige voldshendelser, ulovlige våpen og trusler.

Tidligere dømt

Han skal være dømt en rekke ganger tidligere, blant annet i forbindelse med en større narkotikasak i Asker. Han var også involvert da Young Guns barket sammen med B-gjengen utenfor lagmannsretten i Oslo sentrum i mai 2009.
 
Ifølge VG skal politiet ha sikret seg bilder av 38-åringen rundt stedet på Grønland i Oslo der imamen ble angrepet. Sammen med en hittil ukjent person skal han ha flyktet fra stedet i en ventende bil. Politiet leter fortsatt etter fortsatt minst én person som de knytter til angrepet, skriver avisa.
 
Imam Nehmat Ali Shah ble angrepet av en maskert mann utenfor sitt hjem i Motzfeldts gate 17. juni. Skadene ble først betegnet som livstruende, men imamen ble utskrevet fra sykehus dagen etter.

Comments