En ny ledare kommer ta över Hells Angels skriver Expressen

 
Förmågan att snabbt få fram en ny ledare är en av de saker som skiljer Hells Angels från andra kriminella organisationer.

Det menar författaren och journalisten Lasse Wierup.
- Det här är en av styrkorna hos Hells Angels, att de inte står och faller med en individ, säger han till KvP.

Att en ny ledare står redo om behov uppstår i Helsingborg råder det knappast någon tvekan om. Organisationer som av polisen kopplas ihop med kriminalitet i Sverige ser olika ut - vissa grupper knyts samman av geografiska skäl, andra av familjeband. Hells Angels, med sitt strikt hierarkiska system som återfinns i avdelningar runtom i världen sticker ut.

"Kollektivet styr"

- Att de inte är beroende av enskilda individer är en av skillnaderna mellan Hells Angels och andra kriminella organisationer. Det är en av sakerna som har gjort klubben så livskraftig. Det finns många exempel från Sverige och utomlands där tongivande personer fallit ifrån av olika anledningar där andra personer snabbs klivit in i deras ställe, säger Lasse Wierup.

 Exakt hur det går till rent formellt när en ny president väljs är inte känt. Men klart är, enligt Lasse Wierup, att de personer som ingår i avdelningens toppskikt samlas för att komma fram till ett beslut.
- Kollektivet styr. I det avseendet är Hels Angels en demokratisk organisation. Man har ett möte och det blir en omröstning. Vicepresidenten tar över i alla fall under en övergångstid. Sedan kan det fattas ett beslut om ledarskapet för en längre tid.

Höga krav på president

Kravet på den som ska få fästa Presidentmärket på sin väst är höga.
- De källor jag har säger att man i det här läget ser till avdelningens bästa. Den som tar över måste vara en person med naturlig auktoritet, en som kan föra klubbens talan och en person som inte är allt för kriminellt belastad, säger Lasse Wierup.

http://www.expressen.se/kvallsposten/en-ny-ledare-kommer-ta-over-hells-angels/ 
 
Den man som enligt polisen är Hells Angels Helsingborgs president, 43-årige Rickard "Baxi" Johansson, 43, vårdas på sjukhus för allvarliga skador efter en brutal mc-krasch.

 Nu arbetar polisen med att ta reda på vem som ska ta över posten som ledare för en av Sveriges tyngsta mc-klubbsavdelningar.

http://www.expressen.se/kvallsposten/ha-ledaren-forlamad-efter-brutal-mc-krasch/

Comments