Förbud mot Rocker symboler visar effekt

Får inte visas Den bevingade skallen och den typiska Hells Angels logotyp offentligt i de flesta stater. Den så kallade "torpedförbud" visar den första effekten.

I kampen mot kriminella mc-gäng allt fler länder är kriminella, mot symbolerna för Hells Angels. Den bevingade skallen och den typiska Hells Angels logotyp kan då inte att visas publikt i de flesta stater. Här, många länder förlitar sig på en dom från Oberlandesgericht (OLG) Hamburg i april. En federal reglering finns inte. I vissa länder, de så kallade kåpa förbud visar en effekt.
Symboler mindre offensiva

I Berlin rockers bär enligt beräkningar av polis och interna experter på sina händer med en dödskalle och ord "Hells Angels" inte så offensiva. I Brandenburg, Hells Angels håller till stor del i yttrandet från myndigheterna i förbudet och avstå från att bära sina vanor offentligt. Tre stämningar har spelats hittills och konfiskerade kläder i två fall.

I Sachsen sju annonser redan gjorts och försäkrat i sex fall av kläder som bevis, säger inrikesministeriet. I Nordrhein -Westfalen rockers har täckt sitt märke i en Duisburg klubbhus efter presentationen av polisen.
 

Första övertygelse

Den OLG Hamburg bekräftades den 7 april, efter överklagande av domen mot en medlem av Hells Angels på grund av den offentliga utnyttja indikator på en förbjuden organisation. Mannen var klädd i en jeansjacka, på ryggen med en stiliserad vit dödskalle med änglavingar och en lapp med den röda och vita bokstäver "Hells Angels" sågs.

Dessa symboler är identiska med egenskaperna hos den första tyska Hells Angels lokal förening, som förbjöds 1983 av förbunds inrikesministeriet uppskattas av OLG.


Från hösten motorcykeln gänget får sitt vapen och symboler visas inte längre offentligt - särskilt bärandet av den bevingade skallen och "Hells Angels" -Schriftzugs vill polis och åklagare i Bayern åtala då.

Den bayerska regeringen förbjuder symbolerna för Hells Angels biker klubbar - och följer andra Bundeskländern.
    
Detta påverkar inte bara bokstäver på motorcyklar, i klubbhus eller förekomsten av grupperna på internet. But vippor kåpor och även tatueringar.

Familjvapen, och kan inte längre att visas publikt

Den bayerska regeringen förbjuder symbolerna för Hells Angels biker klubbar. Från höst till rockers inte längre offentligt visa sin Bayern vapenskölden och symboler. "Polis och åklagarmyndigheter kommer att följa från och med oktober konsekvent varje punkt i Hells Angels symboler kriminella", förklarade inrikesminister Joachim Herrmann och justitieminister Winfried byggnad tegel (båda CSU).

Hade banat väg för denna hårda linjen, den regionala domstolen i Hamburg högre. Det beslutade i april i år, som visar symbolerna kan straffas av allmänheten som ett brott mot lagen om sammanslutningar med upp till ett års fängelse. Efter denna dom redan flera andra stater hade förbud utfärdats, inklusive Sachsen, Thüringen, Nordrhein -Westfalen och Baden-Württemberg. En enhetlig reglering inom förbundet finns inte, dock.

Display
Vad påverkas av förbudet

Om Hells Angels i Bayern förbuden träffas, de måste möblera. Eftersom förbuden omfatta inte bara de respektive motorcyklar, klubbhus eller förekomsten av grupperna på internet. Men även de så kallade Rocker rökhuvar, väster om denim eller läder.

I dem finner vi den typiska "Hells Angels" logotyp och den berömda skallen med vingar som en symbol. "Sådana föremål kan konfiskeras och permanent konfiskerade," hotar delstatsregeringen. Dessutom kan tatueringar påverkas av förbuden.
Hur många rockers i Bayern påverkas

Drabbade är de sex bayerska undergrupper (kallas Charters) Hells Angels i Allershausen, Hof, Nürnberg, Toeging på Inn och de två München föreningar. Det finns cirka 180 personer i hela Bayern organiserade. Sammanlagt 1.500 personer i den kriminella rockscenen i Free State skulle fördelas enligt Herrmann - förutom Hells Angels, det finns en handfull andra grupper. Den välkända av dem är Bandidos MC.

Med förbudet skärpte regeringen sin strikta kurs mot motorcykel Rocker grupper igen. Anledningen är att de ursprungligen medlemmar från USA kommer Hells Angels, men också medlemmar i konkurrerande grupper upprepade gånger inblandade i våld och narkotikarelaterad brottslighet och andra brott.
Vilken skydd av konstitutionen säger

Även skydd av konstitutionen hade observerat en växande scen i Bayern. Detta var "flera gånger inblandad i Bayern i typiska brott inom organiserad brottslighet, såsom narkotikahandel och våldsbrott, och ofta i rött ljus och bouncer scen aktiva", säger de båda ministrarna. "Eftersom vi förvisar viktiga kännetecken för Hells Angels och deras krigiska symboler för hotelser från allmänheten, tar vi rocker där det gör ont."

Comments