Splid om eks-kæreste førte til rockerudsmidning og afpresning

Seks medlemmer af Bandidos er tiltalt for afpresningsforsøg af et tidligere medlem af klubben. (Foto: Kenneth Meyer)

Samfundets love er ofte meget firkantede, men de efter eget udsagn så frihedselskende rockers egne regelsæt kan være mindst lige så rigide.

Og straffen for at bryde de interne regelsæt er voldsom og kontant.
I dag ved Retten i Glostrup begynder sagen, hvor seks medlemmer af rockerklubben Bandidos - blandt dem en præsident for afdelingen i Hvidovre - er tiltalt for at udsætte et tidligere medlem af klubben for omfattende afpresningsforsøg.

Blandt andet havde de ifølge anklageskriftet forsøgt at tvinge den tidligere rocker til at sælge sin lejlighed, så han kunne betale de tiltalte 500.000 kr.

Anklageskriftet beskriver, hvordan det 34-årige offer for afpresningsforsøget blev smidt ud af Bandidos 17. marts i år.

En række kilder med indsigt i miljøet beskriver, hvordan den 34-åriges angivelige brøde var, at han havde set noget til en kvinde, der tidligere havde været kærester med en anden Bandidos-rocker.
Det må man ifølge rockernes regelsæt ikke. For det interne regelsæt beskriver, hvordan også ekskoner og -kærester også er behæftet med 'nix pille'.

Ifølge anklageskriftet indfandt to af de tiltalte sig 17. marts i den 34-åriges lejlighed, hvor de meddelte ham, at han var ekskluderet af Bandidos i såkaldt 'bad standing'.

Taget med på køreturHer truede de angiveligt den 34-årige til at udlevere et ukendt beløb samt en række ikke nærmere definerede værdigenstande.

Dagen efter blev den 34-årige beordret til Bandidos-klubhuset på Kirkegade i Hvidovre, hvor tre af de tiltalte angiveligt tvang ham med ud på en køretur rundt til forskellige adresser, hvor de afhentede yderligere værdigenstande. Blandt andet et ur og registrerings-attesten til en motorcykel.

Videre beskrives det, hvordan to af de tiltalte dagen efter - 19. marts - igen opsøgte den 34-årige i hans lejlighed, hvor de afhentede yderligere værdigenstande, blandt andet ædelsten og en guldkæde.
Den 52-årige præsident for rockerafdelingen i Hvidovre er tiltalt for at han 'ved møder og telefonsamtaler besluttede, organiserede og tilskyndede de øvrige tiltalte.'

Ifølge anklageskriftet blev der indsamlet værdier for ikke under 500.000 kr., ligesom den 34-årige også skulle aflevere 75.000 kr. i kontanter. Yderligere skulle han sælge både sin bil og sin lejlighed.

Efterfølgende skulle udbyttet være givet til afpresserne. Det skete ikke, da politiet slog til og anholdt rockerne. De tiltalte nægter sig skyldige.

Narkoefterforskning sendte politiet på sporet af afpresningDet var Taskforce Øst (TFØ), en særlig politienhed med fokus på rocker- og banderelateret kriminalitet, der af egen drift valgte at rejse sagen.

TFØ havde på daværende tidspunkt gang i en målrettet narkoefterforskning, hvor den 34-årige nu sortlistede Bandidos-rocker indtog en central rolle. Og i den forbindelse kom politiet på sporet af afpresningssagen.

Den 34-årige blev anholdt 20. marts og varetægtsfængslet sammen med tre mænd.
Natten forinden havde politiet gennemført en hemmelig ransagning i et kælderrum i København Sydvest, hvor politiet fandt næste tre kilo amfetamin.

Det er politiets opfattelse, at en 62-årig beboer i ejendommen opbevarede narkoen i kælderrummet efter aftale med den 34-årige.

Narkoen skulle angiveligt overdrages til to andre mænd dagen efter - 20. marts - og derfor var politiet klar, da den 62-årige kom ned i kælderrummet sammen med en af de angivelige aftagere.
Også i narkosagen nægter de tiltalte sig skyldige. Sagen kommer for retten i oktober.

Comments