Gängstrider bakom Malmöskotten

MALMÖ. Flera källor bekräftar nu för Kvällsposten att den senaste tidens skjutningar i Malmö är resultatet av en uppblossad strid mellan två av Malmös starkaste kriminella grupper.
De två kriminella nätverken strider bland annat om makten över handeln med knark och vapen i Malmö.

Samtliga de tre män som blev beskjutna natten mot onsdag vid Kantatgatan är kända av polisen. Enligt uppgift är det frågan om tre bröder. 17-åringen som sköts på Bellevue bara timmar tidigare har såvitt det är känt ingen kriminell bakgrund.
Under onsdagskvällen hade polisen inga spår efter de två män som ska ha sprungit från Kantatgatan efter att bröderna skjutits.
Den skytt som sköt tre skott på Lorensborgsgatan och skadade en 17-åringen på tisdagseftermiddagen kan ha flytt i en bil.
– Det finns ett antal bilar som lämnar platsen. Vi fokuserar just nu på fordon, säger Andy Roberts, insatsledare för Operation Olivia, Malmöpolisens aktionsgrupp mot den grova organiserade brottsligheten.

Fem hörde av polis

Fem personer, som är kända av aktionsgruppen, togs i tisdags in till förhör efter skjutningen på Lorensborgsgatan på Bellevue.
– Jag vill inte gå in vad de sagt men samtalen har gett uppslag. De är inte misstänkta utan hördes upplysningsvis, säger Andy Roberts.
Tio timmar senare fick polisen ett nytt larm om skottlossning, kl 00.05 på Kantatgatan. Väl på plats hittades tre skottskadade män – varav en var skjuten i bröstet.
Samtliga tre är kända av polisen och tillhör personkretsen som ingår i Operation Olivias uppdrag.

Teori: Gängkrig

Andy Roberts ville under onsdagen inte dra några slutsatser om varför det blev skottlossning på Lorensborgsgatan och tjugo timmar senare på Kantatgatan. På frågan om det finns något samband mellan de två skjutnigarna svarar han:
– Vi arbetar brett och förutsättningslöst. Men just nu ser vi inget tydligt samband, säger Andy Roberts.
Genom tidigare utredningar vet polisen att vissa skjutningar kunnat kopplas till olika kriminella nätverks kamp om makten över den illegala handeln med narkotika men också vapen.
Flera källor bekräftar för Kvällsposten att det handlar om en strid mellan två av Malmös starkaste kriminella grupperingar som tidigare legat i fejd med varandra.

Comments