Gremium MC

 
Den tyska mc-klubben Gremium har för första gången etablerat sig i Sverige. En supportergrupp till klubben har skaffat en lokal i nordvärmländska Kärrbackstrand, skriver Värmlands Folkblad.
Enligt norsk polis är den tyska klubben på frammarsch internationellt.
 
– Vi har precis fått in uppgifterna om att Black Seven, som är en supportergrupp till Gremium, finns i Kärrbackstrand. Klubbens skyltar ska ha kommit upp i torsdags eller i fredags, säger en polis vid kriminalunderrättelsetjänsten i Värmland. Han vill vara anonym.
 
VF kunde redan i september berätta att polisen undersökte om den tyska mc-klubben Gremium var på väg att etablera sig i Värmland. Klubben etablerade sig i Norge under sommaren. Enligt norsk polis är Gremium på frammarsch internationellt och ”klubben är en motpol till både Bandidos MC och Hells Angels MC”.

Polisen menar att Gremiums etablering kan leda till konflikter med andra mc-klubbar, inte minst Hells Angels och Bandidos.

– Klubbar som Gremium är inte välkomna och de kan komma att kontaktas av andra klubbar som säger att de inte ska vara här, säger polismannen.
Han menar även att våld kan användas som ett verktyg för att få bort den nya klubben.

– Vi vet inte vem som äger fastigheten och vi vet inte hur många klubbmedlemmar som finns där, men vi kommer att kolla upp det här, säger polismannen.

Vidare anser han att grannar inte ska känna oro över etableringen.
– Erfarenhetsmässigt vet vi att det brukar bli en del fester, men sådana här grupperingar tjänar inget på att göra sig ovänner med allmänheten.

Enligt polismannen har Gremium ingen annan avdelning i Sverige men att fler nu kan komma att etableras.

– I Tyskland har Gremium hållit på med samma kriminella verksamhet som Hells Angels och Bandidos, säger den anonyme polismannen.
På frågan vilken kriminell verksamhet det handlar om, svarar han:
– All möjlig kriminalitet.

Comments