Polisrazzia mot mc-gäng på E18 - Gäng i Örebro

 
Polisen genomförde en omfattande gängrazzia på E18 idag.
Ett stort antal bilar stoppades och genomsöktes utanför Örebro.
– Det handlar om kriminella individer som är ute efter bråk med andra personer, säger polisens presstalesman Mats Nylén.
 

Polisen slog till mot bilkaravan från Värmland

ÖREBRO: Stor polisinsats på E 18

(UPPDATERAD) En massiv polisinsats genomfördes på torsdagseftermiddagen på E 18 vid Berglunda i höjd med Adolfsberg.
Tungt beväpnade poliser från Örebro placerade ut spikmattor, stoppade och genomsökte ett 10-tal bilar som kom i karavan från Värmlandshållet.
 

Gängkriminella grupperar sig i Örebro

Ett stort antal tillresta medlemmar ur flera kriminella gäng rör sig just nu i centrala Örebro.
De hårdbevakas av polisen.
Och strax efter 21 blossade oroligheter upp i stadsdelen Oxhagen.
– Det rör sig om ett gängkrig, säger en uppgiftslämnare till Aftonbladet.
 
 
Vid 21.30-tiden kom rapporter från västra Örebro om nya razzior mot gängmedlemmar. Polisen trappar nu upp insatsen - och använder helikopter.

Från Oxhagen rapporteras om stora polisresurser på plats. Man kontrollerar bilar och personer - hundar söker av området. Polisen har också stoppat flera bilar på Karlslundsgatan. Där visiterades ett tiotal personer. Sedan 21.30-tiden cirkulerar en helikopter över västra delarna av Örebro.

Tidigare på torsdagskvällen rörde sig ett stort antal medlemmar ur bland annat de kriminella nätverken Romano och X-team i centrala Örebro.

De var hela tiden punktmarkerade av ett stort antal poliser, som både fotpatrullerade och följde efter i bilar. Vid 18-tiden hade de promenerat från Stortorget mot Våghustorget och sedan tillbaka mot Stortorget. I anslutning till baksidan av butiken Willys på Trädgårdsgatan stoppades de av polis och placerades mot en vägg - visitationer genomfördes.
- De är uppdelade i tre grupper och verkar totalt vara cirka 40 personer. En av dem fördes just till en polisbil, säger NA:s reporter på plats vid 18.15-tiden.

 Vid 18.30-tiden kom rapporter om att delar av gänget rörde sig via Järntorget och ned mot centralstationen. Polisen var fortfarande hack i häl. På Västra bangatan splittrades gänget och hoppade in i flera fordon.

I eftermiddags genomförde ett stort antal tungt beväpnade poliser en razzia mot personer i bilar på E 18. (NA)

Comments