Enligt uppgift till ska Black 7 "Gremium mc" själva under helgen ha plockat ner skyltarna vid lokalen i Kärrbackstrand.





Under den gångna helgen ska Gremium ha plockat ner skyltarna vid klubblokalen Kärrbackstrand. Det kan tyda på att klubben håller på att flytta ur lokalen, som på tisdagskvällen utsattes för mordbrand.

Enligt uppgift till VF ska Gremium själva under helgen ha plockat ner skyltarna vid lokalen i Kärrbackstrand.

Lars Öjelind, gängexpert vid rikspolisens underrättelsesektion, betonar att han inte har kännedom om det enskilda fallet, men säger:

– Det finns ett symbolvärde att ha skyltarna uppe och om man plockar ner dem kan det tyda på att de håller på att flytta därifrån. Han fortsätter:

– Vad jag förstått är det norrmän som haft en klubblokal i Sverige och de kanske drar sig tillbaka till Norge nu. Man kan ju fråga sig varför någon skulle vilja tutta eld på lokalen om de håller på att dra sig tillbaka.

Strax före klockan nio på tisdagskvällen larmades räddningstjänsten till klubblokalen med anledning av att det brann i en vägg. Skadorna kunde begränsas och under onsdagen utfördes en brottsplatsundersökning.

– Någon form av brandfarlig vätska kan ha använts och vi har tagit brandprover som vi kommer att sända till SKL, säger kommissarie Lars Clarin.

Förutom att sända prover till SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium, ska polisen knacka dörr i området. Händelsen rubriceras som mordbrand kan ha ett samband med den skadegörelse som lokalen utsattes för den 31 oktober.

– Vi kan inte utesluta ett samband mellan händelserna, säger Lars Clarin.
Vid skadegörelsen slogs fönsterrutor och interiör i lokalen sönder, och även en bil blev vandaliserad.
– Det finns inga misstänkta gärningsmän, men vi utesluter inte att personer från en rivaliserande mc-klubb kan ligga bakom det här, säger Lars Clarin

Polisen har tidigare sagt till VF att Gremiums medlemmar ägnar sig åt kriminell verksamhet, och att den är en konkurrent till Hells Angels och Bandidos.
http://www.vf.se/nyheter/torsby/gremiums-skyltar-ar-nedtagna 

Skulle utmana HA – nu har klubbhuset brunnit Publicerad 12 nov 2014

Black 7, en supportergrupp till tyska mc-gänget Gremium, etablerade sig nyligen i Värmland.
På tisdagskvällen eldhärjades deras klubblokal – vilket är den andra misstänkta attacken på ett par veckor.

– Räddningstjänsten hittar ingen naturlig brandorsak. Vi klassar det som mordbrand, säger Stefan Sundberg, vakthavande befäl hos Värmlandspolisen, till GT.
Tyska Black 7 slog sig ner i en gammal butikslokal i värmländska Torsby kommun under oktober. Bara några dagar senare vandaliserades lokalen. Fönster krossades, inventarier förstördes och bilar utanför fastigheten skadades.

Nu misstänker polisen att mc-gängets lokal har attackerats igen.

Strax efter klockan 21 på tisdagskvällen larmades räddningstjänsten till Black 7:s klubblokal eftersom det brann i fasaden, vilket Nya Wermlands-Tidningen uppmärksammade. Räddningstjänsten fick bryta upp plankor för att komma åt brandhärden och kunde först då bekämpa elden.

– Det har börjat brinna mitt på en yttervägg. Räddningstjänsten kunde släcka ganska snabbt efter att ha brutit upp några brädor, säger Stefan Sundberg, vakthavande befäl hos Värmlandspolisen, till GT.

"Ingen naturlig brandorsak"

Polisen anlände till platsen vid 23-tiden på tisdagskvällen. Efter att branden släckts spärrades huset av för en teknisk undersökning.

– Räddningstjänsten hittar ingen naturlig brandorsak. Vi har inlett en förundersökning om mordbrand, säger Stefan Sundberg.

Ett vittne som såg att det brann på väggen larmade. I övrigt ska inga personer ha varit närvarande, enligt polisen.

– Det finns inga vittnen som har sett någon i närheten där. Det var tur att det anmäldes till oss, annars hade hela huset brunnit upp, säger Stefan Sundberg.


Nu ska polisens tekniker utreda brandorsaken.

Ingen person ska ha gripits för den första misstänkta attacken mot klubblokalen. Polisen har även tagit kontakt med polisen i Norge för att utreda den händelsen.
– Huset ligger långt upp i norra Värmland, nära den norska gränsen, säger Stefan Sundberg.

Norsk klubb i Sverige

Black 7 är en supportergrupp till tyska mc-klubben Gremium, som är en så kallad enprocentsorganisation – vilket innebär att andra länder och Europol klassar den som kriminell.
Rikskriminalpolisen har tidigare berättat för GT att det är en av Gremiums norska klubbar som öppnat en klubblokal i Värmland.

– Så vitt vi förstår så är klubben norsk och råkar befinna sig på den svenska sidan. Om det har någon del i någon strategi att utöka i Sverige, det vet vi inte, sa Lars Öjelind, kriminalkommissarie och gängexpert vid Rikskriminalpolisen, till GT då.

Comments