Polisen varnar för hotfull bedragare vid parkering


Värmlandspolisen går ut med en varning till allmänheten och uppmanar att de som drabbas gör en polisanmälan. Två hotfulla män hävdade att de blivit påkörd vid en parkering och krävde 1.000 kronor av den förskräckta bilägaren som ”kompensation”. Bilägaren såg sedan samma män göra en liknande manöver vid en annan bil.

Kriminella personer har många kreativa sätt att lura till sig pengar och Värmlandspolisen varnar nu på Facebook för en ny metod. Vid två tillfällen förra fredagen ska två män ha försökt tvinga till sig pengar vid parkeringen till Bergviks köpcentrum i Karlstad.

Metoden gick ut på att vänta tills en person var på väg att backa ut sin bil från parkeringen, då placerade sig gärningsmannen bakom bilen och gjorde ett ljud som om han blivit påkörd. När bilföraren kliver ur och ska se vad som hänt kräver två män en kompensation på 1.000 kronor för att inte polisanmäla olyckan.

Att det rörde sig om ett bedrägeri stod klart efter att bilföraren såg samma man göra om "tricket" bakom en annan bil. Återigen var det två män som försökte få den förskräckta bilföraren att betala 1.000 kronor. Värmlandspolisen uppmanar andra bilister som blivit utsatta för liknande bedrägeriförsök att anmäla det som inträffat.

Comments