Politiet om storaksjon: Sentrale narkoaktører tatt

Politiet i Oslo mener de har pågrepet sentrale aktører som skal ha stått bak omfattende omsetning av narkotika til flere kriminelle miljøer i Oslo og Norge.

– Vi har tatt sentrale skikkelser innenfor leveranser av narkotika til gjengmiljøet i hovedstaden og flere andre kriminelle miljøer i Norge, sier sjef Einar Aas ved Seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til VG.
Etter det VG får opplyst, har politiet i flere måneder drevet skjult etterforskning mot tunge kriminelle miljøer fra Vest-Balkan – en operasjon som har fått navnet «Operasjon Bjørnebær».
I løpet av minst tre aksjoner den siste måneden etterforskerne tatt beslag i over 100 kilo narkotika, elektrosjokkvåpen, en kvart million i kontanter, en revolver og flere mobiltelefoner, ifølge VGs opplysninger.
Beslaget av narkotika består i all hovedsak av amfetamin, men politiet har også funnet både kokain og heroin.

Spanet på overlevering av narkotika

Etter det VG får opplyst, fulgte politiet med på en overlevering av narkotika på østkanten av Oslo sist fredag og pågrep totalt fem menn. Disse fem ble satt i sentralarresten ved politihuset og avhørt.
Politiet fulgte deretter opp spor fra den aktuelle overleveringen og slo til på nytt lørdag og pågrep ytterligere to menn.
<p>TATT: En norsk-pakistaner i 30-årene som er tilknyttet B-gjengen er blant de pågrepne.<br/></p>
TATT: En norsk-pakistaner i 30-årene som er tilknyttet B-gjengen er blant de pågrepne.
– Vi fortsetter etterforskningen mot eventuelle mottagere i Norge og bakmenn i utlandet, sier Aas.
Krimteknikere skal gå gjennom beslaget for å avdekke eventuelle ukjente DNA-profiler og analysere innpakningene med narkotika for å se om modusen er lik i andre saker.
Minst 11 personer er pågrepet og siktet i saken.

Siktet erkjente å ha mottatt bag

Mandag ble fem menn varetektsfengslet i fire uker med full isolasjon i de to første ukene:
Etnisk norsk mann i 40-årene: Pågrepet under aksjonen sist fredag og siktet for grov narkotikaforbrytelse. Han har erkjent at han var på stedet og mottok en bag, ifølge fengslingskjennelsen.
Etnisk norsk mann i 30-årene: Pågrepet lørdag og siktet for grov narkotikaforbrytelse.
Albaner i 20-årene: Pågrepet lørdag sammen med en etnisk norsk mann i 30-årene. Siktet for grov narkotikaforbrytelse.
Norsk-pakistaner i 30-årene: Pågrepet fredag og siktet for grov narkotikaforbrytelse. Tidligere dømt for heleri av nærmere 600.000 kroner og grovt ran med skytevåpen. Norsk-pakistaneren har vært en del av den kriminelle B-gjengen i Oslo.
Mann i 20-årene: Pågrepet fredag og siktet for grov narkotikaforbrytelse.

Comments