23-åring friad på nytt för Bandidosskott


 
Den 23-årige man som stått åtalad för att ha avlossat 15 pistolskott mot mc-gänget Bandidos klubblokal frias nu även av hovrätten.
 
23-åringen ställdes i somras inför rätta i Helsingborgs tingsrätt för mordförsök och grovt vapenbrott. Kammaråklagare Lars Danielsson hävdar att 23-åringen var en av två män som en juninatt 2011 åkte förbi mc-gänget Bandidos lokal på Planteringsvägen och avfyrade 15 pistolskott från en motorcykel.

Bevisningen mot mannen har framförallt bestått i att han senare samma natt hittades svårt skadad i en lägenhet i närheten av den plats där motorcykeln hittades sedan den prejats av vägen av en Mercedesbil. 23-åringen hade skador som var typiska om man faller av en motorcykel i fart.

Hovrätten anser dock, liksom tingsrätten, att detta inte räcker som bevis för mordförsök. Någon teknisk bevisning som binder 23-åringen till vapnet eller motorcykeln finns inte och dessutom har samtliga vittnen berättat att de endast såg en person på motorcykeln.

Den medåtalade 29-åringen är häktad i sin frånvaro sedan mars förra året. Även han förnekar brott även om han medgett att han satt på den krockskadade motorcykeln.

Comments