Hells Angels-profilen Jønke's fjärde bok om mc-livet

Hells angels toppgarnityr 2001. Sonny Barger - som var med och startade Hells Angelsavdelningen i Oakland, USA, 1957 - flankeras av Jønke som vid tiden var talesman för danska HA och Thomas Möller, svenska HA:s dåvarande ledare. 


Danske Hells Angels-profilen Jørn Jønke Nielsen, 54, ger i dagarna ut den fjärde boken om sitt liv i mc-gänget.
"Jeg lever stadig" handlar mycket om de våldsamma mc-gängkrig som skakat Danmark.


I den nya boken undviker Jønke dock att kommentera hur den ökände HA-medlemmen Brian Sandberg valde att gå över till konkurrenterna i Bandidos. Men han skriver om mordförsöket på Sandberg, när denne en kväll 2009 satt och åt på Sticks N'Sushi i Hellerup.

Skjuten i käken

"Medan de unga AK81-orna var fullt upptagna med att täcka den skottskadade Dennis hann bilen med angriparna sticka. Och det gjorde även Sandberg - genom bakdörren. Han kom inte tillbaka förrän polisen var på plats", skriver Jønke.

AK81 kallas Hells Angels stödstyrka, som antas ha cirka 300 medlemmar.
HA-medlemmen Dennis Brodthagen träffades i käken vid skottlossningen.
I Ekstrabladet svarar Brian Sandberg:

- Såvitt jag vet var Jønke inte närvarande. Någon ytterligare kommentar har jag inte.
I boken framgår klart och tydligt att Jørn Jønke Nielsen har en mycket hög uppfattning om sig själv.
 
Enligt honom härmar kändisar honom, har honom som förebild - till exempel en dansk Robinson-deltagare som blivit känd som "Biker-Jens".

På svenska blir den danska titeln: "Jag lever fortfarande".  
På svenska blir den danska titeln: "Jag lever fortfarande".    
 
Tendens till hybris
 
Han heter Jens Romundstad, en utbildad civilekonom och tidigare kommunstyrelsemedlem för Venstre i Lejre som deltog i såpan 1998. Efter serien gjordes en tv-dokumentär där "Biker-Jens" körde runt USA på mc.

"Min popularitet var stor. Men jag var varken rumsren eller lätt att kontrollera, ur samhällets synvinkel. Som vi såg det hade (danska) TV3 uppfunnit en snyggare version av mig", skriver Jønke i boken.

Att han har ett uppförstorat ego, det har gängveteranen papper på.
I den sinnesundersökning som gjordes i samband med en häktning 2008 nämns att Jønke förmodligen har en tendens till storhetsvansinne. Det var också det enda negativa i läkarnas rapport.

Comments