Kripos: – Urovekkende

I følge Kripos’ trendrapport om organisert kriminalitet i Norge 2013-1014, forventes det en økning i antall mc-gjenger i Norge framover:

«Fremveksten vil mest sannsynlig føre til en økning av voldelige konfrontasjoner i det offentlige rom i Oslo og andre større byer. Dette vil øke gjengenes behov for beskyttelse og sannsynligvis forsterke rekrutteringen til gjengene. Veksten gjelder i første omgang i byene, men vil ha klare forgreninger til landsbygda», skriver de.
 
Kripos beskriver ekspansjonen som urovekkende og mener det er liten tvil om at den vil føre til mer kriminalitet.
 
«Det mest alvorlige med tanke på videre ekspansjon er at den trolig vi utfordre dagens relative stabile situasjon mellom de ulike 1%-klubbene i Norge.» skriver de i rapporten.
 
Kriminaliteten som 1% mc-miljøet forbindes med er, ifølge politiet, narkotikakriminalitet, grov vold og trusler og trakassering. Oppbevaring og bruk av våpen er også et generelt problem i miljøet, ifølge Kripos-rapporten.

  • Kripos bekrefter at de er orientert:
– Via lokalt politi er vi orientert om at det kan være en mulig etablering i Ullensaker, sier Gordon Petterson, leder ved seksjon for etterretning i Kripos i en e-post til RB.


Comments