Nya klubbens kaxiga hot mot Hells Angels

Ole Bonnesen, 54, tidigare medlem i Hells Angels ingår i dag i den innersta kärnan av Satudarah i Danmark. I en ny intervju med Ekstrabladet berättar Bonnesen om gängets planer på att expandera med fler avdelningar. Planer som kan riskera freden med Hells Angels. "Vi har det fint med de andra nu. Vi pratar inte med dem precis men det är inte några problem mellan oss heller", säger han till Ekstrabladet. Foto: Roberto Pfeil
Ole Bonnesen, 54, tidigare medlem i Hells Angels ingår i dag i den
innersta kärnan av Satudarah i Danmark. I en ny intervju med Ekstrabladet
berättar Bonnesen om gängets planer på att expandera med fler avdelningar.
Planer som kan riskera freden med Hells Angels. "Vi har det fint med de
andra nu. Vi pratar inte med dem precis men det är inte några problem mellan
oss heller", säger han till Ekstrabladet.
 
I början av december förra året bekräftade det hårdföra mc-gänget Satudarah mc att de etablerat en avdelning i Köpenhamn. Kort därefter kom även uppgifter om en sydsvensk etablering, då tillsammans med medlemmar från gänget La Familia i Malmö.
Satudarah mc har sitt säte i Nederländerna och pekas ut som en global rival till framför allt Hells Angels. Etableringen i Danmark, som var den första i Norden, möttes inte med blida ögon av Hells Angels. Tämligen omgående utbröt våldsamma stridigheter mellan medlemmar knutna till respektive gäng.

28 personer greps

I februari i år drabbade medlemmar från Satudarah och Hells Angels samman i en serie våldsamma bråk som pågick i flera dagar.
Den första sammandrabbningen skedde på en bar alldeles nära idrotts- och konsertanläggningen Parken i centrala Köpenhamn i slutet av februari, tre män knivskars och en 19-årig man greps misstänkt för att ha avlossat flera skott.
Totalt greps 28 personer i samband med bråket.
Enligt Ekstrabladet utlöstes jättebråket av företrädesvis unga män med anknytning till HA som upprepade gånger ska ha provocerat medlemmarna i Satudarah. Bland annat blev männen från det nya gänget hånade och bespottade.
– Ni är inget annat än ett enkelt gatugäng, ska Hells Angels-männen ha sagt, skriver Ekstrabladet.
Sedan bröt storslagsmålet ut och fortsatte med aggressiva konfrontationer mellan gängen på flera håll i Danmark, bland annat i Köpenhamn och på norra Själland.
Först sedan äldre medlemmar i de båda gängen lyckats kyla ner stämningen kunde gängen enas om en fred.

Öppnat ny avdelning

I dag anses freden mellan Satudarah och rivalerna i Hells Angels fortfarande gälla. Men freden är skör och kan hänga på en tunn tråd.
I intervjun med Ekstrabladet berättar Ole Bonnesen att Satudarah planerar en expansion av verksamheten i Danmark.
– Det här året har gått fort men allt eftersom har saker börjat falla på plats. Men vi har gjort det tydligt att vi är här för att stanna och naturligtvis har vi planer på att bilda ytterligare nya avdelningar, säger han i Ekstrabladet.
Redan har gänget öppnat en ny avdelning i västra Köpenhamn och kontakter har tagits för en möjlig etablering av Satudarah i Århus.
– På sikt kan vi öppna där, eller i andra stora städer. Men vi ser ingen anledning att stressa fram något, säger han till Ekstrabladet.
Hur Saturdarahs planer på expansion påverkar det känsliga fredsavtalet med Hells Angels är oklart.

Känner oro

Ole Bonnesen, 54, som tidigare var medlem i just Hells Angels ser inga omedelbara anledningar till oro.
– Vi har det fint med de andra nu. Vi pratar inte med dem precis men det är inte några problem mellan oss heller.
– Vi sköter bara om oss själva, säger han till Ekstrabladet.

Comments