Organisert kriminell gruppe dømt for grove tyveri


Slik så det ut da tyvene hadde vært i Drøbak Foto: Follo politidistrikt
 
Natt til 15. januar 2014 ble Ilmo Optikk i Drøbak utsatt for et grovt ran, skriver Follo politidistrikt i en pressemelding. Verdier for 2,5 millioner ble stjålet fra butikken.

Politiet skriver videre at tre av gjerningsmennene ble pågrepet dagen etter, på toget på vei ut av Norge. Den fjerde gjerningsmannen ble pågrepet senere samme dag i Ystad i Sverige. siden da har de fire vært fengslet

Politiets etterforskning har siden vist at de fire pågrepne var involvert i grove tyverier i ur- og gullsmedbutikker i Bergen, Sandnes, Sarpsborg og Drøbak.

Mandag 15.12. ble de fire dømt til 3, 4,5 og 5 års fengsel for å ha begått de grove tyveriene som ledd o virksomheten til en organisert, kriminell gruppe.
– Alle fire har tidligere dommer for grove tyverier, tre av dem som ledd i virksomheten til en organisert kriminell gruppe i Østerrike og Tyskland. Follo politidistrikt har grunn til å tro at de fire tiltalte tilhører et større kriminelt nettverk med tilhørighet i Nowa Sol i Polen, skriver politiet videre.
Totalt har de røvet verdier for ca 16,5 millioner kr. i utsalgspris.
De fire er også dømt til å betale erstatning.  

Comments