Rock Machine MC vräkt från klubbhusetPå onsdagen vräktes Rock Machine MC från sitt klubbhus i Hyllstofta. Och mycket talar för att klubben upphör.
Vräkningen genomfördes av Kronofogdemyndigheten med hjälp av polisen.

– Det stämmer att vi och Ordningsgruppen bistått Kronofogdemyndigheten, säger Mathias Lööw, Söderåsenpolisen.

I samband med myndigheternas aktion blev fyra personer med koppling till mc-klubben misstänkta för ringa narkotikabrott.

– Vräkningen gick lugnt till och som det ser ut nu är Rock Machine MC utan klubblokal i närpolisområde Söderåsen, säger Mathias Lööw.

Inte nog med det, mycket talar nu för att klubben kommer att upphöra.

När Rock Machine startade en klubb i Hyllstofta var det bland annat med personer som tidigare varit med i Bandidos MC.

Men hösten har varit en lång uppförsbacke för klubben.

Presidenten utsattes för ett mordförsök i klubbhuset i slutet av september och nästan direkt efter attentatet greps och häktades en annan ledande medlem i Rock Machine MC för delaktighet.

I november greps och häktades en Bandidos-medlem, misstänkt för att ha varit den som försökte skjuta ihjäl Rock Machines president. Och förra veckan greps två Bandidos-medlemmar från Helsingborg, bland annat misstänkta för att ha legat bakom mordförsöket. Ytterligare en man, med kopplingar till personer i Rock Machine, häktades även han för delaktighet.


Efter att blivit nerskjuten blev presidenten i Rock Machine dessutom av med sin position som ledare.

– Han var nog den som höll ihop gruppen ute i Hyllstofta, säger en polis med insyn i mc-klubbsvärlden.

Det finns alltså inte mycket kvar av klubben och det mest sannolika är att den upphör.

Vad som ligger bakom mordförsöket i september är inte känt, men det följer ett känt mönster. En internationell klubb försöker etablera sig och stöter efter en tid på motstånd från en av de två stora klubbarna här.

Comments