Rygmærket bliver i familien

Politiet frygter rockerdynastier: En længere række sønner af højtstående Bandidos- og Hells Angels-medlemmer er gået ind i rockermiljøet – og kriminaliteten følger med

 
Brødre. Det er oftest det, fuldgyldige rockere kalder hinanden. Men i mange tilfælde kan de også kalde hinanden far og søn.

En god håndfuld veteraner fra de tidlige rockerdage har nemlig børn, der i dag er trukket i lædervesten og udgør næste generation af hardcore rockere. Udviklingen er ikke gået ubemærket hen hos politiet.

– Det er et fænomen, vi kender og støder på, bekræfter politiinspektør Michael Ask, chef for Politiets Nationale Efterforskningscenter.

– Det er bekymrende, men også en naturlig udvikling, forstået på den måde, at de, der var første generation af rockere herhjemme og var unge i 80’erne, har voksne børn i dag, og der er så nogle af børnene, der har valgt at gå i deres fædres fodspor, siger Michael Ask.

Det er nogle af de helt tunge drenge i rockerverdenen, der har ladet rygmærket gå videre til næste generation.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I Ekstra Bladets store tema kan du se hele listen over rockersønnerne og læse alt om den nye rockergeneration.

Se også: Her er rockersønnerne

Eksempelvis har Hells Angels-veteranerne Bent ’Blondie’ Svane Nielsen, der med dobbeltmordet på to Bullshit-rockere i 1983 satte ild til den første danske rockerkrig, og Per Koba, tidligere præsident for HA’s afdeling i Ishøj, begge givet faklen videre til deres sønner, Rune Svane Nielsen og Thor Koba, der i dag begge er højt på strå i HA.

Ekstra Bladet erfarer fra kilder med indsigt i miljøet, at det giver en vis status at være født ind i rockerverdenen, og hos Bandidos har man ligefrem et mærke – ’2. Gen.’ – der markerer, at man er anden generation i en rockerfamilie.

Ekstra Bladets gennemgang af persongalleriet viser dog, at det ikke kun er rygmærkerne, tatoveringerne og motorcyklerne, den unge generation har taget til sig. Flere af de unge er også leveringsdygtige i den hårdkogte kriminalitet, som oftest går hånd i hånd med rockertilværelsen.
Hos Justitsministeriets Forskningskontor, der blandt andet forsker i rekrutteringen til kriminelle grupperinger, er man også opmærksom på udviklingen.

– I forbindelse med vores undersøgelser af rocker- og bandemiljøerne er vi af politiet og andre fagfolk blevet gjort opmærksomme på, at der kan være nogle problemstillinger med familierelationer i grupperingerne, og det er oplagt at undersøge nærmere, siger Maria Libak Pedersen fra Justitsministeriets Forskningskontor, som endnu ikke kan sige, hvornår man vil påbegynde en nærmere undersøgelse af fænomenet.

Comments