Ska ha torterats med en tång cigarett

Två personer åtalas misstänkta för att ha misshandlat ett par under flera timmar. Bland annat ska en cigarett ha använts.
Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Beatrice Lundborg
Två personer åtalas misstänkta för att ha misshandlat ett par under
flera timmar. Bland annat ska en cigarett ha använts.
 
Det var en fest i Torsby kommun i slutet av oktober som urartade och slutade med misshandel och tortyr, skriver VF.
Personerna på festen hade nyligen träffats och åklagaren misstänker att ett bråk började efter en diskussion om mc-organisationer.
– Vi vet inte riktigt varför det här började och det är delvis höjt i dunkel, men det kan vara för att en diskussion om olika mc-organisationer har urartat, säger åklagaren Linda Karlsson till VF.

Mc-klubbar

Enligt tidningen ska den utsatte mannen ha sagt att han inte tycker om mc-klubbar, varpå den 27-åriga lägenhetsinnehavaren, som hade en Hells Angels-tröja på sig, ska ha hoppat på honom. Enligt åtalet som kom på torsdagen ska han tillsammans med en 21-åring man ha sparkat mannen i huvudet och slagit honom med knogjärn. 27-åringen ska därefter ha tagit fram en tång och hotat att dra ut mannens tänder om paret inte uppgav sina personnummer. Om han inte öppnade munnen skulle de dra ut kvinnans tänder.
Även kvinnan gick de hårt åt. De ska ha slagit henne med knogjärnet, tagit strypgrepp på henne, bränt henne i örat med en cigarett och klämt hennes andra öra med tången så att det knakade.

Pågått över en timme

Det stoppade inte där. Misshandeln ska ha pågått i över en timma och det handlade enligt åklagaren om tortyrliknande förhållanden. Samtidigt var paret frihetsberövat och tvingades vara kvar i lägenheten.
De båda männen ska ha dragit kvinnan mot badrummet och hotat att dränka henne, hotat att slakta henne och att de skulle döda dem båda. Mot mannens huvud ska 27-åringen ha riktat en pistolreplika med hot om att skjuta honom. De ska också ha försökt förmå honom att riva sönder en tröja med Bandidos-tryck, skriver VF.

Spelat in filmer

En av männen ska ha spelat in fyra filmer från misshandeln på sin mobiltelefon.
– Den ene mannen förnekar brott medan den andre har vidgått vidd medverkan men i stort sett förnekat. Vad vi vet är inte någon av dem med i någon mc-organisation, säger åklagaren Linda Karlsson till VF
Mitt i allt ska de ha tvingat till sig mannens plånbok och en kort tid efter misshandeln ska 27-åringen ha brutit sig in i parets lägenhet och stulit en gitarr.
På torsdagen åtalades 27-åringen och 21-åringen för grov misshandel, grovt olaga tvång alternativt grovt olaga hot, olaga frihetsberövande och övergrepp i rättssak. 

Comments