Skyltarna är nertagna hos Black7. "Gremium mc"


 
Skyltarna är nertagna hos Black7. "Gremium mc" har fått nog efter attackerna mot klubbhuset i Värmland. Nu kan de ha lämnat länet.
– Vi har inte sett några tecken överhuvudtaget på att de skulle finnas kvar, säger en Värmlandspolis med insyn i mc-gängens status.
Och den vinterfest det tyska enprocentsgänget skulle ha haft i lokalen i Kärrbackstrand i januari kommer nu att hållas på hemlig ort, enligt Nya Wermlands-Tidningen.
Inom loppet av en och en halv vecka avlöste våldsdåden mot mc-gänget Gremiums, med supportergruppen Black 7, klubblokal varandra.
Bara några dagar efter att klubben satt upp Black 7-skyltar på klubbhuset i Värmländska Kärrbackstrand för att signalera att de slagit sig ner i kommunen krossades fönster på lokaler, inventarier förstördes och bilar utanför fastigheten fick skador.

 

Lämnat klubbhuset

Kort därpå kom nästa attack när klubbhuset eldhärjades. Polisen misstänker att någon tänt eld på fastigheten och utreder det som mordbrand.
Polisen vet inte vem som ligger bakom attackerna. En teori är att det kan vara ett rivaliserande mc-gäng. Både Bandidos och Hells Angels finns i Värmland. Historiskt sett har det uppstått konflikter och man har haft uppgörelser när nya mc-gäng försökt etablera sig.
Nu verkar Gremium mc ha lagt ner verksamheten.
– Vi har inte sett några tecken överhuvudtaget på att de skulle finnas kvar, säger en Värmlandspolis med insyn i mc-gängens status i länet.
– Det kanske blev för jobbigt när det blev så här direkt mot dem.

 

Lokalen tom

Polisen har inte sett någon aktivitet i klubbhuset sedan efter branden. Han berättar att klubbmedlemmar då plockade ner klubbskylten och flyttade saker från lokalen.
– Det verkar som att lokalen är tom.
Kan de ha hittat en ny lokal?
– Det är omöjligt att säga något om, säger polisen med insyn.
Även om de har lämnat klubbhuset ägs det fortfarande av Gremium mc.
I januari ska Gremium mc Borderline, vilket just denna avdelning kallar sig, ha en vinterfest. Enligt gängets hemsida skulle festen ha hållits i klubbhuset, men på en affisch har man nu strukit över adressen till Kärrbackstrand, som NWT uppmärksammade först. Var festen kommer att hållas är oklart.

 

Svårt att etablera sig

Gremium mc är Tysklands största enprocentsgäng, men i Sverige är mc-gänget litet, särskilt i jämförelse med Bandidos och Hells Angels.
– Det är inte så lätt att komma in som en väldigt liten grupp när det finns två sådana här stora grupper i Sverige redan, säger polisen med insyn.
GT har varit i kontakt med en representant från Gremium mc Borderline.
– Jag har ingen kommentar, säger han och lägger sedan på luren.
http://www.expressen.se/gt/mc-ganget-kan-ha-flytt-efter-attacker-mot-lokal/


Comments