Stor politiaktion: Otte anholdt i sag om 'hvide bude'


De 'hvide bude' leverede ifølge politiet store mængder kokain til kunder i hele Storkøbenhavn.
(Foto: Bax Lindhardt)

Så gik den ikke længere for de 'hvide bude'. I går blev otte personer anholdt i en stor politiaktion.
270.000 i kontanter, ét kilo kokain, 100 gram amfetamin og 80 gram hash var blandt udbyttet, da politiet foretog ransagning af i alt 14 lokaliteter. 'Hvide bude' er personer, der leverer kokain eller andre stoffer på bestilling, ofte over telefon. Konceptet er kendt herhjemme, hvor politiet flere gange har slået ned på grupper, der har forsøgt sig med det.

»Afdelingen for Organiseret Kriminalitet har igennem en længere periode efterforsket medlemmer af bandegrupperingen La Raza, der efter vores vurdering har leveret kokain til købere i hele Storkøbenhavn,« siger vicepolitiinspektør Lau Thygesen fra Københavns Politi.

Politiets efterforskning tyder i øjeblikket på, at budene i cirka 3.000 tilfælde har leveret kokain til deres kundegruppe, der tæller cirka 400 enkeltpersoner. Og kunderne vil ikke blive fredet, fortæller Lau Thygesen.

Læs også: Suzanne Bjerrehuus: Stop jagten på de pæne kokain-brugere

»Der er ingen tvivl om, at vi forventer flere anholdelser. Vi går efter både købere, sælgere og leverandører. Det er vores strategi i København,« siger han.

Kunderne vil dog som udgangspunkt kunne nøjes med bødesager, oplyser vicepolitiinspektøren, der vurderer, at disse vil ligge på 3.000-15.000 kroner.

Læs også: Politiet har fundet navnene: Bøder til kokain-budes kunder

Fem af de otte anholdte i alderen 24-42 år fremstilles i grundlovsforhør torsdag, mens tre andre - heriblandt én kvinde - fremstilles i en særskilt narkotikasag.

Comments