Tiltale mod betjent: Hjalp kriminel med insider-oplysninger og penge

En 39-årig betjent er tiltalt for på forskellig måde at have hjulpet en kriminel figur. (Modelfoto: Claus Bonnerup)
En betjent gik langt over stregen i sin omgang med en kendt kriminel - det mener i hvert fald hans tidligere arbejdsgiver, politiet. Og den 39-årige er nu tiltalt for grov og gentagen tjeneste-forsømmelse og skødesløshed.

Retssagen begynder i dag og kører ved Retten i Glostrup.
I følge anklageskriftet var det i perioden mellem 29. september og 21. oktober 2011, at betjenten var alt for tæt på den kriminelle figur.

Dengang var betjenten ansat ved specialpatruljen under Vestegnens Politi - en afdeling, der står for overvågning af bande- og narkomiljøerne. Et miljø, som den kriminelle var del af. Og, hvor han til at begynde med fungerede som meddeler for betjenten.

Dels er den 39-årige tiltalt for at undlade at skrive rapporter om samtaler, han førte med den kriminelle, der ikke var godkendt af det lokale politi som meddeler i det kriminelle miljø.

Videregav oplysninger
Dels lånte han ifølge anklageskriftet penge til den kriminelle og satte sig dermed i et afhængighedsforhold.

Betjenten er også tiltalt for at have tilbageholdt oplysninger til naboerne i Københavns Politi om en mulig adresse, hvor et våben, der mentes brugt ved en skudepisode, blev opbevaret.

Desuden menes betjenten at have forsøgt at overtale den kriminelle til, at han ophørte et samarbejde med kollegerne i nabokredsen - Københavns Politi.

Betjenten er ligeledes tiltalt for at have videregivet oplysninger om, hvordan bandeenheden ved Københavns Politi var organiseret.

Desuden har betjenten ifølge anklageskriftet tjekket den kriminelle i politiets interne register, Polsas, og efterfølgende videregivet oplysningerne til samme kriminelle figur.

Sidste anklagepunkt beskriver, hvordan betjenten tjekkede to andre kriminelle i politiets register og efterfølgende videregav de indsamlede oplysninger til den kriminelle bekendte.
Betjenten nægter sig skyldig.

En 39-årig betjent er tiltalt for på forskellig måde at have hjulpet en kriminel figur. (Modelfoto: Claus Bonnerup

Comments