Torterade par med tång efter bråk om HA

 
Under en dryg helvetestimme utsattes paret för "tortyrliknande förhållanden" med hjälp av tång, cigarett och en pistolatrapp.

En av gärningsmännen var klädd i en Hells Angels-tröja
och delar av tortyren filmades.
I slutet av oktober festade paret tillsammans med personer som de nyligen hade träffat. Av någon anledning uppstod en diskusson mellan paret, den 27-årige lägenhetsinnehavaren och en 21-åring.

– Vi vet inte riktigt varför det här började och det är delvis höjt i dunkel, men det kan vara för att en diskussion om olika mc-organisationer har urartat, säger åklagare Linda Karlsson.

Enligt mannen ska 27-åringen ha sagt att han kände folk i Hells Angels. Mannen svarade att han inte tycker om mc-klubbar. En kort stund senare ska han ha blivit påhoppad och fått motta minst ett tiotal sparkar mot huvudet av 27-åringen och 21-åringen. 27-åringen, som ska ha varit klädd i en tröja med Hells Angels-tryck, ska därefter ha tagit fram en tång och hotat att dra ut mannens tänder. Mannen ska även ha misshandlats med knogjärn.

Enligt åtalet ska männen även ha slagit kvinnan med ett knogjärn, bränt henne med en cigarett i örat och klämt henne med en tång i örat. I förhör har hon berättat att det "knakade till" och gjorde "mycket ont", och att 27-åringen klämde i "20 minuter i alla fall".

Männen ska även ha försökt att tvinga paret att uppge sina personnummer. Bland annat ska de ha hotat att dränka kvinnan och dragit henne mot badrummet. 27-åringen ska även ha tagit fram en pistolatrapp, riktat den mot mannens huvud och hotat att skjuta honom. Delar av förloppet filmades med en mobiltelefon.

27-åringen och 21-åringen ska även ha försökt förmå honom att riva sönder en tröja med Bandidos-tryck. 

Händelsen ska ha pågått i en dryg timme och i åtalet går att läsa att den handlade om "tortyrliknande förhållanden". Männen ska även ha berövat paret deras frihet genom att de tvingat dem att vara kvar i lägenheten.

– Den ene mannen förnekar brott medan den andre har vidgått viss medverkan men i stort sett förnekat. Vad vi vet är inte någon av dem med i någon mc-organisation, säger Linda Karlsson.

Rörande tröjan med Hells Angels-tryck, säger hon:
– En sådan där supportertröja kan man köpa på nätet.

Männen åtalades under torsdagen för grov misshandel, grovt olaga tvång alternativt grovt olaga hot, rån, olaga frihetsberövande och övergrepp i rättssak.

De åtalas även för grov stöld eftersom de efter tortyren ska ha tagit sig in i parets bostad och stulit en gitarr.

Comments