Unge menn går fra kampsport til Hells Angels

Hells Angels - Det er omkring 20 personer som er aktive i Hells Angels i Telemark, opplyser politiet. (Illustrasjon) - Foto: BERTHOLD STADLER / AFP
Det er omkring 20 personer som er aktive i Hells Angels i Telemark,
opplyser politiet. (Illustrasjon)
Foto: BERTHOLD STADLER / AFP

Skule Worpvik - Politioverbetjent Skule Worpvik sier de følger nøye med Hells Angels og støttegruppene. - Foto: Martin H. W. Zondag / NRK
Politioverbetjent Skule Worpvik sier de følger nøye med Hells Angels og støttegruppene.
Foto: Martin H. W. Zondag / NRK
SE VIDEO: Slik bodde Hells Angels i Skien

Rundt 20 aktive personer er tilknyttet Hells Angels i Telemark per i dag. Sju av dem er fullverdige medlemmer. I tillegg er det til enhver tid mellom 10 og 15 medlemmer i støttegruppen Crew 81 Skien. Gruppa består av yngre folk fra Vestfold, Grenland og Agder.
– Noen av dem kommer fra kampsportmiljøet. De møtes fortsatt i Langangen, og viser seg i nabolaget synlig uniformert med Hells Angels-jakker.
De holder en relativt lav profil, men vi følger med
Politioverbetjent Skule Worpvik
Les også: Frå bonde til Hells Angels-president
Les også: Gjemte våpen i hemmelige rom

Naboene fortsatt bekymret

Naboene reagerte kraftig da nyheten om tilflyttingen kom.
– Det er lite klager fra naboene nå, men vi har fått meldinger om støy fra biler og motorsykler på nattetid. Generelt sett er naboene selvsagt bekymret for å ha dem som naboer, sier Worpvik.
Politiet kan ikke be dem om å flytte, fordi det er regulert som et bolighus, og huset eies av et av medlemmene.

NRK følger Bandidos og Hells Angels
Hells Angels møtested i Langangen - Hells Angels møtes her, i huset til et av medlemmene i Langangen. Huset er nå hvitt. - Foto: Christer Karlsen / NRK
Hells Angels møtes her, i huset til et av medlemmene i Langangen. Huset er nå hvitt.
Foto: Christer Karlsen / NRK

Må møte i retten

Rune Olsgaard - Hells Angels talsmann, Rune Olsgaard presiserer at klubben ikke er siktet i de to narkosakene som skal opp for retten i Telemark. - Foto: Susanna Alicia Taylor / NRK
Hells Angels talsmann, Rune Olsgaard presiserer at klubben ikke er siktet i de to narkosakene som skal opp for retten i Telemark.
Foto: Susanna Alicia Taylor / NRK
Personer tilknyttet Hells Angels er sentrale i to store narkotikasaker i Telemark som snart skal opp for retten.
– De siste månedene er medlemmer og andre tilknyttet MC-klubben dømt for frihetsberøvelse og alvorlig narkotikakriminalitet. To narkosaker skal opp for retten snart, og der er HA-folk sentrale aktører, sier Worpvik.
Den ene saken gjelder et narkobeslag på Sørlandet i 2013, der tre personer tilknyttet Hells Angels i Telemark er involvert.
Det andre narkobeslaget skjedde i Skien i vår.
– En person med tilknytning til Hells Angels ble tatt med en mengde narkotika som vi mener skulle selges videre.

Les også: Torpedo ble fullverdig Hells Angels-medlem etter brutal voldssak

– Helt ukjent for oss

– Disse opplysningene er helt ukjent for oss. Klubben er ikke siktet i noen av disse sakene. Vi synes det er merkelig at politiet ikke gir NRK alle opplysninger i saker som er ferdig etterforsket, sier Hells Angels talsmann, Rune Olsgaard, før han fortsetter:
– Vi tror dette er et ledd i handlingsplanen mot klubben, som politiet har ført siden januar 2011. Der står det svart på hvitt at media skal brukes aktivt mot klubben.
NRK har vært i kontakt med Hells Angels i Skien, som sier at de ikke ønsker å uttale seg om sakene siden de ikke har vært oppe i retten.
– Vi vil påpeke at HA ikke er en kriminell klubb, og at mange grupperinger har enkeltindivider som har gjort dumme handlinger. Det kan vi til og med se at politiet sliter med, sier Hells Angels talsmann i Skien.
Talsmannen bekrefter at de har en støttegruppe ved navn Crew 81.
– Mange har vist interesse for oss siden avisskriveriene eksploderte for noen år tilbake. Det er en grei måte å bli med i crewet først, for å bli bedre kjent med selve klubben.
 

 

Comments