Veksel-bureau tog imod tasker proppet med millioner af kroner

Godt 50 millioner kroner fra hashhandel er omvekslet til 500 euro-sedler i et veksel-bureau på Nørrebro. I sidste måned blev indehaverne af et andet veksel-bureau sigtet for hvidvask af 104 mio. kr.  (Polfoto)

Endnu et veksel-bureau på Nørrebro i København er involveret i hvidvask af millioner af kroner fra hash-handel.

I november blev en far og søn, der driver et veksel-bureau, varetægtsfængslet for hvidvask og veksling af mindst 104 millioner kroner til euro. Pengene stammede, ifølge politiet, fra hashhandel blandt andet i Pusherstreet på Christiania.

I dag fremstilles en medarbejder fra et andet veksel-bureau i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling efter politiets aktion i Danmark og Spanien, hvor 19 personer er anholdt for organiseret hashsmugling og handel.

Politiet mener, at veksel-bureauet på Nørrebro har vekslet for over 50 millioner kr. til 500 euro-sedler, som stort set er den eneste valuta bagmændene i Europa accepterer.

Sigtes for 2,5 ton hashPolitiet mener, at den dansk-spanske hashliga har omsat 2,5 ton hash, der skal være solgt til Pusherstreet på Christiania.

Bagmanden er ifølge politiet en dansker, der er på flugt fra en længere fængselsdom i Danmark, og som har skjult sig i Sydspanien i flere år. Han bliver nu begæret varetægtsfængslet i Spanien med henblik på udlevering til Danmark.

Se også: Derfor skal hash-millioner veksles: Bagmænd tager ikke danske kroner

Ved aktionen i Danmark og Spanien i går blev der fundet cirka 500 kilo hash og godt to millioner kr. Politiet har beslaglagt en lang række værdier i sagen.

Tasker med millioner af kronerPolitiet har haft veksel-bureauet på Nørrebro under observation i flere måneder. Penge-kurérer med tasker fulde af millioner af kroner er kommet for at få de danske kroner vekslet til 500 euro-sedler.
I et tilfælde ved politiet, at en kurér havde tre millioner kr. i tasken. Ellers er der vekslet omkring en million kroner af gangen.

Se også: Kæmpe narko-aktion i Danmark: 19 anholdt

- Det er et problem, når veksel-bureauer i den grad deltager i narko-hæleri ved ikke at indberette store vekslinger af kontanter til hvidvask-sekretariatet, som de har pligt til efter loven, siger vicepolitiinspektør Lau Thygesen, Organiseret Kriminalitet hos Københavns politi.

Se også: Her er de kriminelles yndlingsvaluta

Politiet ved fra den tidligere hvidvasksag om 104 millioner kr., at bagmændene til leverancerne af tonsvis af hash kræver betaling i euro - og kun i 500 eurosedler.
- Det er klart lettere at håndtere store beløb i 500 eurosedler end i danske kroner, der jo fylder meget mere, siger Lau Thygesen
.
Fem anholdt i SpanienUd af de 19 anholdte i den store hashsag blev 14 anholdt i Danmark og fem i Spanien, tre af dem danskere.

I aftes blev seks varetægtsfængslet i lukkede grundlovsforhør i Københavns Byret, mens de sidste otte anholdte kræves fængslet i dag i byretten.

Fire personer, to danskere og to tyske chauffører, blev anholdt i går morges, da de var ved at omlade cirka 400 kilo hash i en lagerhal i Sengeløse vest for København. Foruden hash var der citroner i lastbilen.

Comments