Bandidos åbner klubhus i Næstved - igen

Bandidos er tilbage i Næstved med klubhus - i morgen er der åbningsfest. (Foto: Kenneth Meyer)


I går blev et 21-årigt Bandidos-medlem fængslet for drab - i morgen er der indvielsesfest for et nyt klubhus i Næstved.

Og i forbindelse med festen er området omkring det nye klubhus derfor visitationszone. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse:
- Vi ved, at Bandidos denne fredag skal holde fest. Vi har derfor på baggrund af den spændte situation i Næstved mellem rockergruppen Bandidos og bandegrupperingen Black Army vurderet, at der er en øget risiko for, at nogen i det område, vi opretter visitationszone i, kan finde på at bære våben. For at forebygge eventuelle strafbare handlinger, der kan være til fare for personers liv eller helbred, vælger vi derfor at indføre visitationszonen i de nævnte 24 timer, siger politidirektør Lene Frank i pressemeddelelsen.

Visitationszonen gælder fra fredag 16. januar kl. 12 til lørdag 17. januar kl. 12 i et område af det nordvestlige Næstved, der er afgrænset af rundkørslen ved Ringstedgade og Holsted Allé, Holsted Allé, en cykel/gangsti mellem Kuhlaus Vej og Carl Nielsens Vej, Kuhlaus vej, Ringstedgade og baneterrænet parallelt med Ringstedgade.

Læs mere: To Bandidos-afdelinger smider vestene

Det er ved at være et par år siden, at Bandidos sidst havde officielt klubhus i Næstved. I sommeren 2013 valgte hele den samlede afdeling at smide vestene i protest over landsledelsen i Bandidos.
Næstvedfolkene kaldte sig derefter for Westside Nation, og samtidig tog de kontrollen over det daværende klubhus i byen.

Se også: Voldsomt rockeropgør ulmer i Næstvedog Se også: Rockere forskansede sig bag opmurede vinduer og jernport

I månederne, der fulgte, blev spændingen mellem klubben og udbryderne intensiveret. Og i løbet af efteråret blev en række ejendomme med tilknytning til Bandidos antændt eller forsøgt antændt.
Først gik det ud over mindre ejendomme på Syd- og Midtsjælland. Men natten til 3. oktober raserede en voldsom, påsat brand Rødovre Stationscenter, der udbrændte. Her blev der sat ild til en tato- og piercingforretning, der kunne knyttes til et Bandidos-medlem.

Ilden blev antændt med molotovcocktails kastet ind i forretningen. Flere ildspåsættelser fulgte, og De kulminerede med en stor brand i en erhvervsejendom i Kvistgård ved Helsingør. Det skete 20. november 2013.

Se også: Politiet: Brand i Bandidos-borg var påsat

Ud over den lokale Bandidos-afdeling husede ejendommen også Bandidos' landsledelse kaldet 'Nationalen'.

Ingen har været anholdt eller sigtet i de mange sager om ildspåsættelse, men kilder med indsigt i miljøet peger på, at brandstifterne skal knyttes til udbryderne i Westside Nation. Også internt i Westside Nation ulmede det og kom til et opgør.

Se også: Ung mand med rockerrelation anholdt for drabsforsøg

I november 2013 blev en 30-årig Westside Nation-figur overfaldet og knivstukket i sit hjem i Næstved.

Konflikten mellem Bandidos og Westside Nation kulminerede natten til 9. december, hvor der tre forskellige steder i Næstved blev affyret skud.

Se også: Rocker fængslet for drab i Næstved

Her blev 22-årige Edin Fakic dræbt, mens han lå i sin seng. Og venner til den dræbte fortalte dengang til Ekstra Bladet, at den dræbte ikke var medlem af Westside Nation. Og det var det drab, den 21-årige rocker i går blev sigtet og varetægtsfængslet for. I 2014 valgte Westside Nation at nedlægge sig selv, og en række af udbrydergruppens medlemmer er nu tilbage i Bandidos.

 

Comments