Bandidos-medlem sigtet: Dræbte 22-årig i rockerkrig

Politiet mener nu at have fået et afgørende gennembrud i en drabssag fra 9. december 2013. Her blev 22-årige Edin Fahic skuddræbt i sit hjem, mens han lå i sin seng.
- Vi har anholdt en mand. Han bliver fremstillet senere i  dag i grundlovsforhør, siger Kim Kliver, efterforskningschef, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han fortæller, hvordan gennembruddet kom efter, at politiet i december i fjor gik ud i offentligheden med nye oplysninger i sagen. Samtidig efterspurgte de yderligere oplysninger fra personer, der eventuelt måtte kende til sagen.

Se også: Politiet: Nye spor i et år gammelt drab

- Og i den forbindelse har vi fået nogle henvendelser, der har haft afgørende betydning for efterforskningen, siger Kliver.
Han siger yderligere, at politiet netop nu er i gang med ransagninger på diverse adresser. Yderligere vil han ikke kommentere sagen lige nu.

Fra kilder i miljøet erfarer Ekstra Bladet, at Bandidos' klubhus i Holbæk er blandt de adresser, der ransages. Og den 21-årige, der er anholdt i sagen, og som kl. 13 bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Næstved, er fuldgyldigt medlem af rockerklubben.

En anden mand er ligeledes anholdt, men han fremstilles ikke.
- Det er politiets formodning, at episoderne udspringer af konflikten mellem de to rockergrupperinger Westside Nation og Bandidos, og politiets efterforskning peger nu på, at gerningsmændene skal findes blandt medlemmerne i Bandidos, skrev Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse 8. december 2014.

Fandt udbrændt bil efter drabI pressemeddelelsen beskrev politiet hvordan, de få timer efter drabet fik en anmeldelse om brand i en Nissan Pixo personbil i et skovområde ved Topshøjvej 78, sydvest for Sorø.

I det udbrændte køretøj fandt politiet en Husquarna maskinpistol, der ved nærmere undersøgelse har vist sig at være det våben, der blev anvendt til drabet på Edin Fahic.

Det var skud fra et våben af denne type, der dræbte Edin Fahic. (Foto: Politifoto)

Samme nat, hvor den 21-årige blev dræbt, var der yderligere to andre skyderier i Næstved. Her blev ingen ramt.

Skyderierne var i følge oplysninger til Ekstra Bladet den foreløbige kulmination på en konflikt mellem Bandidos og en udbrydergruppe, der kaldte sig Westside Nation. Tidligere udgjorde gruppen Bandidos' afdeling i Næstved, men i sommeren 2013 valgte gruppen at bryde med Bandidos.

Vrede rockere skrev sur mailI en intern mail rundsendt til andre Bandidos-afdelinger i Eurorpa, beskrev Næstvedfolkene, hvordan de var stærkt utilfredse med landsledelsen i rockerklubben. Ledelsen blev blandt andet beskyldt for, at have have holdt hånden over en angivelig 'stikker', som havde snakket i en større narkoretssag.

Se også: To Bandidos-afdelinger smider vestene

Ledelsen blev også beskyldt for eftergivenhed overfor klubbens fjender blandt de nyere gadebander, som rockerklubben havde været i konflikt med. En veteran fra klubben, der kommer fra det sydsjællandske område, blev ligeledes beskyldt for at at have stjålet penge, der ellers retteligt var tiltænkt fængslede rockerbrødre.

Den omtalte figur blev desuden beskyldt for andre angivelige rævekager internt i klubben.
I efteråret, der fulgte, blev en række ejendomme, der kan knyttes til Bandidos, antændt, eller forsøgt antændt.

Se også: Kilder om påsat brand: Stationscenter brændt ned i rockerkonflikt

Her gik det blandt andet ud over Rødovre Stationscenter, der husede en kombineret tattoo- og piercingforretning med forbindelse med klubben.
Stationscentret udbrændte totalt.

Den store erhvervsejendom i Kvistgård udbrændte totalt. (Foto: Kenneth Meyer)

Brandattentaterne kulminerede, da Bandidos' klubhus i Kvistgård ved Helsingør en nat i november udbrændte fuldstændigt. Den store bygning husede - ud over den lokale afdeling - også Bandidos' landsledelse kaldet 'nationalen.

Se også: Politiet: Brand i Bandidos-borg var påsat

Nogle uger senere fulgte så skyderierne i Næstved, hvor skuddene var rettet mod Westside Nation-folk.

Men kilder har sagt til Ekstra Bladet, at den dræbte Edin Fahic ikke var medlem af udbrydergruppen.

Comments