Skip to main content

Fem åtalas för brutalt överfall - Offret har tidigare tillhört det rivaliserande gänget OutlawsNorrköping 
 
Fem män åtalas för det brutala överfallet mot en man på Luntgatan i oktober. Förövarna ska bland annat ha använt ett svärd och en yxa vid misshandeln.
De fem åtalade männen – 23, 25, 27, 27 och 38 år gamla – har, som NT tidigare har berättat om, kopplingar till det kriminella mc-gänget Hells Angels. Fyra ska enligt åtalet också vara medlemmar i en undergrupp till gänget. Den 22 oktober i fjol ska de tillsammans ha attackerat en man i korsningen av Luntgatan och Vattengatan i centrala Norrköping.

Offret har tidigare tillhört det rivaliserande gänget Outlaws, när de fanns i Norrköping. Han är sedan tidigare bland annat dömd till tre års fängelse för det brutala knivöverfallet på en man i en lägenhet på Repslagaregatan sommaren 2012. Mannen uppges nyligen ha kommit ut efter att ha avtjänat det fängelsestraffet, när han mitt på dagen en vanlig onsdag i oktober attackerades på en öppen gata.

De fem männen ska enligt åtalet ha angripit honom med slag och sparkar mot huvudet och resten av kroppen. Förutom knytnävsslag har man också ha använt tillhyggen som svärd, yxa, hammare och ett stols- eller bordsben. Den ena 27-åringen ska inte ha deltagit i själva misshandeln, men agerat chaufför och åtalas därför också som delaktig.

Misshandeln beskrivs av åklagaren som grov eftersom gärningsmännen ska ha visat en "särskild hänsynslöshet och råhet".
Bland bevisen finns bland annat ett svärd, som har beslagtagits hos 23-åringen, samt kläder som polisen i flera fall har hittat offrets blod på. Det finns också ett flertal vittnen till händelsen och en person lyckades även filma delar av överfallet. Polisen har också kartlagt männens aktiviteter före och efter överfallet samt deras telefontrafik.

Comments