Hells Angels-medlem kobles til narkotikafunn


Fredag ble fire menn i 20- og 30-årene varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. To av ukene skal de sitte i full isolasjon.
Kvartetten er siktet for oppbevaring og salg av narkotika. Politiadvokat Thale Thomseth, som er påtaleansvarlig i saken, utelukker ikke at siktelsen blir utvidet.
- Jeg vil heller ikke utelukke at flere personer blir pågrepet i dette sakskomplekset, sier politiadvokaten til Aftenbladet.

HA-medlem

Ifølge Thomseth er en av de varetektsfengslede mennene et fullverdig Hells Angels-medlem. En av de andre har tidligere hatt tilknytning til MC-klubben.
Politiadvokaten ønsker ikke å si hvor narkotikafunnet som danner grunnlaget for siktelsen ble gjort. Hun bekrefter imidlertid at det i forbindelse med pågripelsen av mennene ble gjort funn av både narkotika og steroider i Hells Angels’ lokaler på Braut.
- Stoffet ble funnet både i fellesområder og i private rom hos Hells Angels, opplyser politiadvokat Thomseth.

En løslatt

Den påtaleansvarlige, som selv aktorerte to av fengslingsmøtene fredag, ønsker på nåværende tidspunkt ikke å si noe om verken type narkotika eller mengden som er beslaglagt.
- Av etterforskningstaktiske grunner kan jeg ikke gå i detalj om dette nå, sier Thomseth.
I utgangspunktet ble fem personer pågrepet i aksjonen. En av de pågrepne ble imidlertid løslatt etter avhøret.
- Han har fortsatt status som siktet i saken, men mistankegrunnlaget mot ham er betydelig svekket, sier politiadvokaten.

Flere avhør

Thomseth understreker at politiet fremdeles er tidlig i etterforskningen av saken. Mens de fire siktede sitter varetektsfengslet vil det blant annet bli gjort flere vitneavhør.
- I tillegg vil vi gjennomføre flere avhør av de siktede, sier politiadvokaten.

Reagerer

Advokat Anne Kroken, som er forsvareren til en av de siktede mennene, reagerer på at påtalemyndigheten kommenterer saken i media.
- Jeg er forundret over at disse opplysningene blir bekreftet. Påtalemyndigheten ba selv retten om at fengslingsmøtene skulle gå for lukkede dører og kjennelsene skulle være unntatt offentligheten, sier Kroken til Aftenbladet.
Når saken likevel er kjent, bekrefter hun at hun er forsvareren til personen som politiet mener har hatt tilknytning til Hells Angels. Kroken understreker at hennes klient aldri har vært fullverdig medlem i MC-klubben.
- Min klient har erkjent straffskyld for oppbevaring av mindre mengder cannabis. Dette stoffet har ingenting å gjøre med narkotikafunnet i Hells Angels lokaler, sier Kroken.

Kan ikke kommentere

Advokat Odd Rune Torstrud, som er forsvareren til mannen som ifølge påtalemyndigheten er et fullverdig Hells Angels-meldem, sier til Aftenbladet at han ikke kan kommentere saken.
- Dokumentene er klausulert og klienten min er underlagt isolasjon, sier Torstrup.
Advokatene Kjersti Jæger og Heidi Merete Wetlesen Ludvigsen er forsvarerne til de to andre mennene som er siktet i saken.
- Min klient motsatte seg varetektsfengsling, men har valgt å ikke påanke kjennelsen. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier Wetlesen Ludvigsen.

Comments