Ny sjef for Hells Angels - Nå frykter tysk politi MC-krig.

Foto: Reuters / NTB Scanpix


BERLIN (Dagbladet): Neco Arabaci (42) skal i dagene rundt nyttårsskiftet ha gått seirende ut av den endelige maktkampen i HA-toppen. Etter at europasjef Frank Hanbuth for et og et halvt år siden landet i spansk varetektsfengsel, har hans nærmeste kumpaner greid å holde på makta. 

Men det siste året er trykket fra Neco Arabaci blitt stadig tøffere mot «Schnitzel-Walter» og de andre tyskerne i toppen. De siste månedene har yngre medlemmer flere ganger overfalt eldre HA-folk - tilsynelatende i interne stridigheter om inndeling av territorier.
På møtet i Izmir - der Arabaci nå har base og eget HA-charter - satte om lag 100 HA-topper fra hele verden hadde hverandre i stevne for å komme fram til en løsning på uoverensstemmelsene i Tyskland og resten av Europa.

Resultatet skal ha vært at mange tyske veteraner den siste tida er blitt kastet ut av klubben, mens andre er blitt rådet til å forsvinne frivillig.

Sin egen skyld

Maktskiftet i Tyskland blir nøye overvåket av forbundskriminalpolitiet BKA, som til enhver tid forsøker å ha oversikt over hvem som overtar nøkkelposisjonene og hvordan nye strukturer blir bygd opp.

Det var ironisk nok gammelkara i HA Tyskland som i sin tid fikk hentet inn dem som nå står tettest på Neco Arabaci - fordi de selv hadde bruk for fotsoldater. Etter at de i noen år var løpegutter for tyskerne, ble nykommernes rakkertjenester belønnet med tillatelse til å åpne et eget charter.

Grunnleggelsen av en tyrkisk underavdeling i Tyskland ble samtidig begynnelsen på slutten for de som den gangen satt med makta.

Utvist
Neco Arabaci er født i Köln. Han ble i 2004 dømt til 10 års fengsel for lederskap i en kriminell forening, utpressing, alfonseri og omfattende menneskehandel. Mot å godta et livsvarig innreiseforbud, greide Arabaci i 2007 å bli benådet og utvist til Tyrkia.

Siden har han fjernstyrt imperiet sitt av bordeller og andre aktiviteter ved hjelp av stråmenn.
- Vi vet at han flere ganger har forbrutt seg mot innreiseforbudet. Men vi har foreløpig ikke greid å knipe ham, sier en politietterforsker til Bild Zeitung.

Avisa mener å vite at Arabaci med jevne mellomrom drar til Tyskland på kontrollbesøk. 

- Vi venter at Arabaci i løpet av nærmest framtid vil gripe makta i de viktigste tyske byene. Han kommer til å gå over lik, sier en politietterforsker til Bild.            

Comments